Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Verstappen en Red Bull ontdekten op zondagavond GP Bahrein probleem

Ondanks dat Max Verstappen de Grand Prix van Bahrein als vierde besloot, kon de Nederlander weinig tevreden terugkijken op de tweede Grand Prix van het seizoen 2019. Verstappen en Red Bull Racing struikelden over de te hanteren set-up in Bahrein, zo blijkt nu. De 21-jarige coureur erkende aan de vooravond van de GP van China dat er fouten zijn gemaakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Door het terugvallen van Charles Leclerc leek Verstappen op weg naar een derde plaats in de Grand Prix van Bahrein, maar een late Safety Car-fase voorkwam dat de Nederlander zijn resultaat van de Australische Grand Prix kon herhalen. Verstappen zei naderhand het ook niet te hebben verdiend, gezien de eigen prestatie gedurende het GP-weekend in de woestijnstaat.

Tegenover de Nederlandse pers laat Verstappen op het Shanghai International Circuit weten dat er een foutje is gemaakt wat betreft de set-up. "Die wordt bedacht in de fabriek en we kwamen er op zondagavond pas achter dat er een fout was gemaakt. Het is geen groot probleem, we hadden het tijdens de in-season testdagen alweer opgelost."

In de fabriek zou volgens Verstappen iets verkeerd zijn berekend, waardoor er in Bahrein niets meer te veranderen was aan het desbetreffende onderdeel - waarover hij niet uit wil wijden. "Het is echter geen groot drama. Ik denk niet dat er iets fundamenteel mis is met de RB15."

Verstappen heeft al eens op het podium gestaan na een Formule 1-race in China: de jonge Nederlander werd derde in de krachtmeting op het Shanghai International Circuit in 2017.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen