Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Red Bull rollen rode loper uit voor potentiële superpartner: "Dat zou fantastisch zijn"

Onlangs gaf Volkswagen aan dat Porsche en Audi hard op weg zijn naar een Formule 1-debuut in 2026. De commissarissen van het bedrijf hebben immers ingestemd met de plannen. Hoe denkt Max Verstappen daarover? Porsche immers wordt nadrukken in verband gebracht met een nauwe samenwerking met Red Bull.

Vorige week gaf Volkswagen aan achter plannen te staan tot toetreding in de Formule 1 en dat met het akkoord van de commissarissen de laatste fase van de evaluatie is ingegaan. Tijdens het GP-weekend in Australië werden meerdere coureurs gevraagd naar hun mening, waaronder ook Max Verstappen. Zijn team Red Bull wordt in verband gebracht met een samenwerking met Porsche, waarbij Porsche motoren kan gaan leveren, een constructie waar we eerder al uitgebreid over schreven . "Ik denk dat het een erg opwindend vooruitzicht is en bovendien erg belangrijk kan zijn voor de Formule 1", zo begint Verstappen tegen onder andere RacingNews365. "Natuurlijk hebben we al tien geweldige teams, maar om ook grote bedrijven achter die teams te hebben staan, is erg mooi. Het is mooi om te zien dat er commitment wordt getoond en ik kijk dan ook uit naar wat te toekomst brengt voor de Formule 1-teams."

Verstappen op de vlakte, Horner dolenthousiast

Verstappen vermijdt in zijn zegje zorgvuldig de links met Red Bull, maar teambaas Christian Horner doet daar minder moeite voor. Sterker nog, het 'opwindende' idee doet hem naar eigen zeggen 'watertanden'. "Om te beginnen denk ik dat het geweldig nieuws is voor de Formule 1 dat merken als Audi en Porsche toe willen treden. En als een nieuwe onafhankelijke constructeur toetreedt tot de Formule 1 is het allemaal logisch om daarmee in gesprek te gaan." "En nu Volkswagen weer meer duidelijkheid heeft gegeven, kunnen die gesprekken alleen maar inhoudelijker gaan worden. Het is dus geweldig voor de Formule 1, het is geweldig voor Audi en Porsche zelf en een mogelijke samenwerking met Red Bull zou al helemaal fantastisch zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"