Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Verstappen en Red Bull vertrouwen op 'Hulk' met nieuwe remmen

Red Bull Racing domineerde het F1-seizoen van 2023, maar dat betekent niet dat het team van Max Verstappen stil blijft staan wat betreft het ontwikkelen van de bolide . Al vaker gaf de drievoudig wereldkampioen aan dat het belangrijk is dat het team zichzelf constant blijft verbeteren en daarvan zien we in Bahrein een concreet bewijs.

Verstappen test Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben ervoor gekozen om dit jaar in actie te komen met de volledige remsystemen van het bekende Italiaanse merk Brembo. Dat kan RacingNews365 bevestigen vanaf het circuit in Bahrein waar zojuist de eerste officiële vrije training van start is gegaan. Tijdens de testdagen in Bahrein reden zowel Verstappen als Sergio Perez met de zogenoemde 'Hulk' remschijven van het in Bergamo gevestigde bedrijf. 'De Hulk' remschijven (een afkorting voor Happy Until Last Kilometer) moeten de Nederlander helpen in de strijd om de wereldtitel in 2024.

In 2023 leverde het Italiaanse bedrijf al de remklauwen aan Red Bull, maar dit jaar heeft het team van Verstappen besloten om ook de remschijven van Brembo te gebruiken. Deze werden vorig jaar nog aangeleverd door Carbon Industries. Doordat Red Bull en Verstappen constant opzoek zijn naar verbeteringen, besloot men de remschijven van Brembo uit te proberen tijdens de testdagen voorafgaand aan het seizoen.

Dit deed men nadat men in 2023 al enkele testen had uitgevoerd met de remschijven. Die testsessies in 2023 gaven Verstappen een goed gevoel, waarop hij en het team besloten om de remschijven uit te proberen tijdens de testdagen in Bahrein. Ook tijdens de testdagen voelde Verstappen dat het goed zat en werd er besloten om tijdens het huidige F1-seizoen te racen met 'De Hulk' remschijven.

Technische specialist Paolo Filisetti over remschijven

Filisetti: "Bij Red Bull hebben ze tijdens de testdagen gezien dat de Brembo remschijven minder snel slijten. Dat is natuurlijk een voordeel en dat is één van de redenen dat Red Bull heeft gekozen voor deze remschijven. Ook lijkt men meer performance te zien in deze remschijven. Dit heeft overigens niks met het gewicht te maken, want deze zijn vergelijkbaar met de remschijven die ze hiervoor hebben gebruikt. Een coureur als Verstappen zal ook positieve feedback hebben gegeven over het gevoel met deze remschijf. Hij kan namelijk het verschil voelen in de gevoeligheid van een rem. Een positief gevoel van de coureur zorgt automatisch ook voor een beter gevoel van de coureur met de bolide en dus een algemene verbetering van de bolide."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden