© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen en Ricciardo experimenteren met nieuwe vleugels bij GP België

24 aug. 2018 09:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft dit weekend de beschikking over nieuwe voor- en achtervleugels. Voor het hogesnelheidscircuit van Spa-Francorchamps zet met onder andere in op een low-downforce achtervleugel.

In de afbeeldingen hieronder is duidelijk te zien dat de nieuwe achtervleugel opvalt door eenvoud. Het horizontale vleugelelement ligt bijna volledig plat, een configuratie die we normaal gesproken enkel op het nog snellere Monza aantreffen.

Op zoek naar meer topsnelheid moet en kan Red Bull echter een gokje wagen. Het chassis van de RB14 is zeer sterk, waardoor Red Bull aan neerwaartse kracht in durft te leveren om het gemis aan pk's van de Renault-krachtbron te compenseren.

Naast een nieuwe achtervleugel neemt Red Bull ook een stel nieuwe voorvleugels mee naar Spa-Francorchamps (zie hieronder). In België zullen beide configuraties geëvalueerd worden, zeker ook met het oog op de Grand Prix van Italië van volgende week.

Na een blik te hebben geworpen op de voor- en achtervleugels willen we je ook een betere blik op de nieuwe spiegels van Red Bull niet onthouden. Het stukje aerodynamisch vernuft, waarbij de de lucht dóór de spiegels de goede kant op wordt geleid, lijkt bijna één op één te zijn overgenomen van Ferrari. Zusterteam Toro Rosso ging Red Bull eerder al voor in het betere kopieerwerk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen