Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen en Ricciardo gaan morgen hard vechten voor de punten"

Red Bull koos ervoor om in Rusland volop onderdelen van de power units van Max Verstappen en Daniel Ricciardo te wisselen. Dit betekent dat beide coureurs morgen vanuit de achterhoede zich een weg naar voren moeten banen.

Verstappen start morgen als twintigste en laatste, nadat hij na afloop van de kwalificatie een extra straf kreeg voor het negeren van gele vlaggen. Teamgenoot Ricciardo vinden we op de zeventiende posities.

"Het incasseren van gridstraffen voor het wisselen van onze power units was een strategische keuze, op een baan waarop we in het verleden weinig aansprekende resultaten behaalde", licht teambaas Horner toe. "Om die reden was het ook onze strategie om na Q1 niet meer op de baan te komen. Het was bemoedigend dat onze snelheid beter was dan verwacht. Als we tot het einde door waren gegaan konden we knokken met de Ferrari's." "Met onze auto's volledig afgesteld voor de race en een vrije bandenkeuze, ben ik ervan overtuigd dat Daniel en Max hard gaan knokken om zoveel mogelijk punten voor het team binnen te halen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'