Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Ricciardo misschien alleen in actie tijdens Q1

Doordat de derde vrije training voor de GP van Italië letterlijk in het water viel, is de kans vrij groot dat de heren van Red Bull vandaag maar weinig in actie gaan komen. Door de verschillende gridstraffen starten zowel Verstappen als Ricciardo vanuit de achterhoede. De vraag is dan ook of Red Bull zich gaat laten zien in de beslissende fase van de kwalificatie.

Op basis van de weersvoorspellingen voor vanmiddag lijkt het er sterk op dat we een kwalificatie onder natte omstandigheden gaan krijgen. Een ideale kans op papier voor Max Verstappen om misschien zijn eerste pole uit zijn nog prille Formule 1 carrière te scoren. Toch lijkt deze kans vrij klein. Althans teambaas Horner laat aan Sky Sports weten dat Red Bull zich nog beraamt hoe ze de kwalificatie in gaan. "Zowel Max als Daniel zijn beiden goed in de regen maar we moeten ons wel afvragen hoe we de kwalificatie gaan aanpakken. Het is nu eenmaal zo dat de modules die wij hier gebruiken ons niets opleveren maar later wel voor de nodige problemen kunnen zorgen. We moeten echt bekijken hoe de kwalificatie gaat verlopen."

Juist onder dit soort verraderlijke omstandigheden zijn er kansen voor de Oostenrijkse renstal. Deze worden nu op voorhand al haast teniet gedaan door de uitgedeelde gridstraffen. Horner baalt hier dan ook van maar beseft zich ook dat dit nu eenmaal de situatie is waar Red Bull mee moet omgaan. "Het is inderdaad erg jammer. Het mooiste is als dit weer tot morgen aanhoudt. Hoe dan ook, wat we straks ook doen, we starten morgen sowieso ergens achteraan." Onze landgenoot wordt in ieder geval vijftien plekken teruggezet terwijl zijn teamgenoot Ricciardo een gridstraf van maar liefst 25 plekken heeft ontvangen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'