Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Ricciardo verwachten geen gezamenlijke crashes

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn niet bang voor een verhitte strijd op de baan. Zelfs niet als het daarbij om overwinningen of een mogelijke wereldtitel gaat.

In Hongarije kwam het vorig jaar eenmalig tot een crash tussen de beide teamgenoten, maar ze verwachten geen herhaling hiervan. Tijdens diverse races hadden de mannen het flink met elkaar aan de stok, maar daarbij was er altijd de ruimte en het respect dat nodig was om het in goede banen te leiden. Max Verstappen verwacht dat de goede relatie niet onder druk komt te staan. Zelfs niet als het om de wereldtitel gaat. " We respecteren elkaar en natuurlijk wordt het intenser op het circuit als je voor de titel knokt. Uiteindelijk kun je altijd terugvallen op wederzijds respect." " Je moet het accepteren als de ander een keer sneller is en ik denk dat we dat beide kunnen", laat Verstappen aan Speedweek.com weten. En wat zegt Riccardo? "Ik hoop het natuurlijk, en dat ga ik ervan uit. Het zou leuk zijn als hij nog steeds op mijn verjaardagslijst staat. We hebben al enkele moeilijke en goede duels op het circuit gehad en we zouden allebei graag de uitdaging aangaan om voor de titel te vechten. Ik denk dat we elkaar respecteren en dat is het belangrijkste. " "Ik ben ervan overtuigd dat we de afstand naar de top verder kunnen verkleinen. Of dat genoeg is om iets te zeggen over de titel, ik weet het niet. Ik ben geen vriend van vroege voorspellingen. Maar we hebben veel geleerd in 2017, en als we dat goed doen, dan zouden we vanaf de eerste race in 2018 in muziek moeten zijn. En ik kijk er naar uit ». - Mehr bei SPEEDWEEK: http://www.speedweek.com/forme...

Teamgenoot Daniel Ricciardo is het eens met de Nederlander en hoopt in een duel om de titel. " Ik hoop het natuurlijk. Het zou leuk zijn en staat op mijn verjaardagslijst. We hebben al enkele lastige en goede duels gehad en we willen allebei graag de uitdaging aangaan om voor de titel te strijden." " We respecteren elkaar en dat is het belangrijkste." Aan een voorspelling voor het nieuwe seizoen waagt Ricciardo zich nog niet. " Ik ben ervan overtuigd dat we het gat naar de top kunnen verkleinen. Of dat genoeg is om voor de titel te gaan weet ik nog niet."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'