Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en rivalen eensgezind over bandenkeuze GP Rusland

Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenkeuze van de Formule 1-coureurs bekend gemaakt voor de Russische Grand Prix. Daar waar Max Verstappen voor recente Grands Prix een afwijkende keuze maakte, zijn de topcoureurs nu eensgezind.

De Formule 1-coureurs hebben een weinig verrassende bandenkeuze gemaakt voor de Grand Prix van Rusland. In totaal hebben de rijders dertien sets van het Pirelli-rubber tot hun beschikking, waarbij ze minimaal één set per compound moeten selecteren. Pirelli rust de coureurs uit met de harde (C2), medium (C3) en soft band (C4), waarmee het de middelsten van de vijf beschikbare compounds heeft geselecteerd voor de race op het Sochi Autodrom. Max Verstappen en zijn rivalen houden ditmaal gelijke tred door te kiezen voor negen sets van de zachte band, drie stuks medium en slechts een set van de harde band. Mercedes wijkt daar licht vanaf door acht sets van de zachte band te selecteren, waarbij Hamilton kiest voor vier sets van de medium en een set van de harde band. Teamgenoot Valtteri Bottas heeft drie sets van de medium en twee sets van de harde band tot zijn beschikking. Bekijk hieronder de bandenkeuzes van alle coureurs voor de Russische Grand Prix.

Beluister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Joe van Burik en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi