Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Russell lyrisch over intens onderling gevecht

Max Verstappen en George Russell lieten tijdens de Grand Prix van Spanje zien uit welk hout ze gesneden waren. Terwijl Verstappen kampte met DRS problemen wist hij toch een sensationele inhaalpoging op Russell te doen. Beide genoten ze van het wheel-to-wheel gevecht.

Na zijn eerste overwinning in 2016 wist Max Verstappen afgelopen weekend opnieuw de Grand Prix van Spanje te winnen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Het racespektakel vooraan in het veld werd dit maal niet aangevoerd door Charles Leclerc en Verstappen, maar door George Russell en Verstappen. In de races voorafgaand aan de Spaanse GP was Mercedes onzichtbaar in de strijd om de overwinning, maar de Duitse renstal wist de W13 dusdanig te verbeteren dat Russell het de Nederlander nog aardig lastig maakte in Barcelona. De jonge Brit genoot van het gevecht: "Ja het was leuk. Max en ik raceten voor het eerst met elkaar in 2011. Dus het was leuk om de kans te krijgen om weer tegen hem te racen. Ik ben hier om te winnen, ik ben hier om te vechten en ik was natuurlijk niet van plan om het hem gemakkelijk te maken." Ook Verstappen kon het gevecht met de Mercedes-coureur wel waarderen. Kijkend naar het gevecht tussen de twee 'cooldown room' zei hij tegen Russell: "Dit was een leuk gevecht."

Stewards onderzochten het gevecht

Hoewel het volgens Verstappen en Russell een goed gevecht was, vonden de stewards het nodig om het gevecht te noteren en te bekijken of het eerlijk verliep. Dat tot verbazing van zowel Russell als Verstappen. "Voor het moment in bocht 3 omdat er maar weinig ruimte was?", reageert Max als hij dat hoort. "Ja gelukkig gebeurde er niks. Maar er was genoeg grip aan de buitenkant dus ik vind het oké", laat de Nederlander weten. Hij vervolgt: "Het was hard racen. En natuurlijk, ik ging via de buitenkant maar ik zat in de dode hoek van George. Hij wist natuurlijk dat ik er zat, maar het is lastig om genoeg ruimte te geven, omdat je in een snelle bocht vanzelf naar de buitenkant glijdt. Dus als ik in de positie van George zat, dan had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Het is gewoon hoe wij coureurs zijn." Russell sluit zich daar bij aan: "Ik wist niet dat de stewards ernaar keken om eerlijk te zijn. Ik dacht dat het hard en eerlijk racen was. En dat is wat we verwachten en willen zien in de Formule 1. Het is belangrijk dat hard maar eerlijk racen is toegestaan. De regel is dat er genoeg ruimte voor een auto wordt gegeven en dat is wat ik heb gedaan." Uiteindelijk hebben de stewards het erbij gelaten en geconcludeerd dat Russell op de limiet reed, maar er niet overheen ging.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije