Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Russell zijn het oneens over Red Bull-pace: "Een halve seconde?!"

Na de testdagen in Bahrein was de algehele mening in de F1-paddock dat Red Bull, wederom, een enorme voorsprong zou hebben. Na de kwalificatie van vrijdag voor de GP van Bahrein blijken de verschillen kleiner te zijn dan verwacht.

GP Bahrain Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen start in zijn RB20 vandaag bij de GP van Bahrein 'gewoon' van poleposition. Een plek die na de testdagen ook werd voorspeld voor de Nederlander. Op een kleine drie tienden volgt Charles Leclerc en kort daarachter George Russell en zijn Mercedes. De kleinere verschillen tussen Red Bull aan de ene kant en Ferrari en Mercedes aan de andere kant zorgden voor vrolijke gezichten bij de Red Bull-concurrentie.

George Russell schoof na zij P3 met een glimlach op zijn gezicht aan bij de persconferentie. "Ik denk dat het beter was dan verwacht. Ik denk dat we allemaal wisten dat het heel erg close zou worden tussen onszelf, Ferrari, Aston Martin, McLaren en Sergio Perez", zei de Brit.

"En ik denk dat we in de kwalificatie waarschijnlijk iets dichter bij Max lagen dan we allemaal hadden verwacht. Ik denk dat racepace het belangrijkste is. We verwachten in de race waarschijnlijk een achterstand van een halve seconde. Dat dachten we na het testen, maar we zullen het zien", gaf Russell aan, waarop de naast hem zittende Verstappen zich roert. "Een halve seconde?!", vraagt de Nederlander zich af.

Russell: "Is dat te weinig?"

Verstappen: "Nee, nee, ik denk dat het veel te veel is. Maar als je dat nu zegt en het is in de race minder, dan kun je zeggen: 'oh, het is ongelooflijk, de auto is ongelooflijk'."

Russell: "Precies. Minder beloven, meer leveren!"

Overigens is Leclerc ook verrast door het relatief kleine gat naar Red Bull. "Het is ongeveer wat we hadden verwacht, maar wel wat beter. In Q3 hadden we het beter kunnen doen, er zat meer in de auto, we hadden dichter op Max kunnen zitten. Dus dit is wat meer, wat beter dan we hadden verwacht. We gaan het zien tijdens de race."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training