Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en VeeKay in actie: alsnog genoeg autosport in het F1-loze weekend

De Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna is afgelast, maar gelukkig is er nog genoeg race-actie in het weekend. Max Verstappen en Rinus VeeKay komen onder meer in actie.

Helaas hebben de Formule 1-fans ineens een rustig weekend voor de boeg, maar het afgelasten van de Grand Prix van Emilia-Romagna was meer dan logisch. Voor de racefans dus geen F1, maar er zijn meerdere alternatieven als men naar snelle bolides wil kijken. Zo organiseert Max Verstappen met zijn Team Redline een vervangende race op Imola. De Red Bull-rijder kruipt in zijn simulator voor een virtuele race op het Italiaanse circuit op zondag 21 mei om 15:30 uur .

IndyCar en NASCAR-race voor een miljoen dollar

Ook in de Verenigde Staten wordt er geracet dit weekend. In aanloop naar de iconische Indy 500 wordt er dit weekend gekwalificeerd voor het evenement van 28 mei (ook de dag van de GP van Monaco). Rinus VeeKay en de overige IndyCar-coureurs komen het hele weekend in actie, waarna op zondag 21 mei vanaf 17:00 uur de Fast Nine om poleposition zullen strijden. De kwalificaties voor de Indy 500 zijn wat spectaculairder dan 'gewoon' een rondje rijden op het circuit. Nee, de gemiddelde over vier aaneengesloten snelle ronden bepaalt de startgrid! In de VS wordt ook het NASCAR All Star-weekend verreden. De race op de North Wilkesboro Speedway kent een wel heel speciale prijs: traditiegetrouw wordt aan de winnaar een cheque van een miljoen dollar overhandigd. Wie het NASCAR-spektakel wil zien, zal echter lang op moeten blijven op zondag. In de nacht van zondag 21 op maandag 22 mei wordt om 02:00 uur Nederlandse tijd geracet.

24 uur van de Nürburgring

Voor de 51ste keer vindt de 24 uur van de Nürburgring plaats in Duitsland en ja, inclusief de Nordschleife! Een forse line-up aan coureurs, waaronder een aantal Nederlanders, zal over de groene hel scheuren. In de endurance-race komen onder andere Renger van der Zande en Beitske Visser in actie. De 24 uur van de Nürburgring zal starten op zaterdag 20 mei om 16:00 uur en eindigt, zoals de naam al doet vermoeden, precies 24 uur later.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"