Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Vettel niet blij met kerbstones in Oostenrijk

De kerbstones van de Red Bull Ring zijn wederom onderwerp van gesprek. Diverse coureurs beschadigden hun auto tijdens de vrije trainingen.

Max Verstappen kwam er tot op heden zonder schade vanaf, maar ziet dezelfde discussie ontstaan als de afgelopen jaren. "Het is al twee jaar zo en dat is niet ideaal, maar het is voor iedereen gelijk. Ik denk niet dat er iets aangepast wordt." Sebastian Vettel vindt dat de kerbstones te hoog zijn. "Als je eroverheen rijdt ben je slechts passagier van je eigen auto. Sommige coureurs reden er over en hebben schade opgelopen aan hun voorvleugels of bodemplaat. Dat kan niet de bedoeling zijn", oordeelt de Ferrari-coureur.

Onder andere Ricciardo, Vandoorne en Alonso beschadigden hun vloer. Pierre Gasly brak zelfs zijn voorwiel ophanging toen hij over de 'gele broodjes' reed. De opmerking dat coureurs er niet overheen moeten rijden vindt Vettel onzinnig. "Natuurlijk weten de coureurs dat, maar als je op de limiet rijdt is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Dan gebeurt dit soms toch."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden