Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Vettel smeden raceplannen: "Misschien kunnen we dat samen doen?"

Max Verstappen en Sebastian Vettel samen in Le Mans? De Duitser is niet de eerste coureur die het wel ziet zitten om samen met de Red Bull-coureur aan de start van een langeafstandsrace te staan.

Tijdens een talkshow op het Oostenrijkse ServusTV schuiven Max Verstappen, Sebastian Vettel, Christian Horner en Helmut Marko aan. Het viertal bespreekt de imposante racecarrière van Vettel. Is deze helemaal klaar? Red Bull-teambaas Christian Horner weet zeker van niet. "Wat Vettel hierna ook gaat doen, hij zal dat goed doen. Hij heeft een sterk karakter. Hij is zo iemand die verdomd goed is in alles dat hij doet. Ik denk dat Seb nog niet klaar is met racen. Hij is daar nog veel te jong voor", aldus de Brit.

Langeafstandsracen?

Langeafstandsracen is iets dat genoemd wordt als vervolgstap voor Vettel. Natuurlijk is de eerste race waar men dan aan denkt de 24 uur van Le Mans. Die staat heel hoog op het verlanglijstje van Verstappen, zo geeft hij meteen toe. "Ja, Le Mans, graag!", reageert hij op de vraag of hij zichzelf in de toekomst wel als langeafstandsracer ziet. "En misschien ook de 24 uur van Daytona. Meerdere races." Marko is er in ieder geval van overtuigd dat zijn pupil ook in de lange afstandsracerij successen kan boeken. "Ik heb Verstappen een boek gegeven over langeafstandsraces in de jaren '60, met mooie foto's en verhalen. Hij vond dat heel interessant!" "Ik denk dat Max veel plezier zou hebben en met zijn snelheid en talent zal hij ook heel succesvol zijn. En dat natuurlijk zonder de druk die er in de Formule 1 bij komt kijken!"

Samen met Vettel

Of het echter te combineren valt met F1 is nog maar zeer de vraag, benadrukt Verstappen. "Tegenwoordig zijn er 23 à 24 F1-races per jaar. De laatste jaren vond de 24 uur van Le Mans altijd tegelijkertijd met een F1-weekend plaats, dus we gaan het zien." Wil Vettel misschien ook zo'n avontuur aangaan, ooit? "Misschien, aangezien ik nog niet zo oud ben", waarna hij en Verstappen samen in koor een idee krijgen. "Misschien kunnen we samen rijden!", lachen de twee, waarna het aanwezige publiek spontaan begint te klappen. Eerder gaf ook Fernando Alonso aan graag samen met Verstappen te rijden . De viervoudig F1-kampioen eindigt met wat lovende woorden over zijn opvolger als Red Bull-kampioen. "Je kan niet anders dan de prestaties van Verstappen en zijn team enorm waarderen. Je kan hem alleen maar feliciteren, Verstappen's prestaties dit seizoen waren fenomenaal."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen