Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen enorm tevreden: "Zijn sneller dan de teams achter ons"

Na de eerste twee vrije trainingen in Mexico heeft Max Verstappen veel vertrouwen in het Grand Prix-weekend. De Nederlander heeft veel uit kunnen proberen tijdens de sessies op vrijdag en verwacht sterk voor de dag te komen in de kwalificatie en in de race.

Tijdens de eerste training in Mexico leek Mercedes nog de overhand te hebben, maar later op de vrijdag lieten Red Bull en Max Verstappen zien dat de snelheid er goed in zit bij de Oostenrijkse renstal. "Het ging goed, de baan was een beetje vies, maar ik heb een goed gevoel in de auto", aldus de Nederlander bij Ziggo Sport . "We hebben een aantal dingen geprobeerd, in de tweede training wat aangepast en dat was weer wat beter. Het was een goede dag. De banden slijten niet zo veel hier, dan kan je wat dingetjes proberen." Het vinden van grip op het Mexicaanse circuit was volgens Verstappen soms wat lastiger. "Maar dat vind ik geen probleem, zolang de auto maar goed gaat."

Verstappen op eenzame hoogte

Er was na de tweede vrije training een duidelijk verschil tussen Verstappen en de rest van het veld. De Red Bull-rijder was bijna een halve seconde sneller dan de Mercedes-bolides van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. "Het zag er niet verkeerd uit", vervolgt hij. "We zijn best wat sneller dan de teams achter ons, hopelijk is dat morgen ook zo. Het zag er in ieder geval goed uit vandaag, maar je weet nooit wat zij (Mercedes, red.) doen. Ik had in ieder geval een goede dag", sluit de Nederlander mee af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"