Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Er zijn kostbare fouten gemaakt"

Na de uiterst teleurstellend verlopen Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk voor Max Verstappen en Red Bull richt de Nederlander nu het vizier op de GP van Groot-Brittannië. Er zijn fouten gemaakt en daar wil Verstappen lering uit trekken.

Verstappen quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kwam in de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk als vijfde over de meet na een directe aanvaring op de baan met Lando Norris. Het maakt dat niemand de Red Bull Ring echt met een goed gevoel verliet, te meer omdat Sergio Perez in de andere RB20 niet thuisgaf.

Maar nieuwe ronden, nieuwe kansen op Silverstone, mits men tenminste leert van gemaakte fouten, weet Verstappen: "Het is opnieuw een thuisrace voor Red Bull, dus we willen iedereen op de thuisbasis in Milton Keynes trots maken."

"Oostenrijk verliep niet zoals we hadden gehoopt en er zijn dan ook veel zaken die zowel ikzelf als het team moeten analyseren, zodat we op die vlakken kunnen verbeteren. Er zijn in de race fouten gemaakt die ons veel hebben gekost, al zullen we het ook niet nalaten om naar de goede zaken uit dat weekend te kijken. Zo wonnen we wél gewoon de sprintrace en pakten we twee polepositions."

"We analyseren dus wat we goed deden en wat we niet goed deden. Dit is de laatste race van een zware triple header, maar we willen ons terugknokken op Silverstone. Dit wordt een speciale race met een nieuwe, custom livery op de auto. We zijn klaar voor het weekend waarin we ons 20 jarig bestaan zullen vieren."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership