Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen erg optimistisch na vrije trainingen: "Nieuwe motor stap voorwaarts"

Max Verstappen kon op het circuit van Monza verrassend goed meekomen ten opzichte van Ferrari en Mercedes. De Red Bull-coureur was na afloop positief over de nieuwe Honda-motor en zijn kansen voor de rest van het weekend.

Verstappen italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de wetenschap dat Max Verstappen zondag wegens een gridstraf achteraan het veld moet starten, lag de focus in de vrije trainingen op het vinden van een goede balans en afstelling voor de race. Daarin lijkt Red Bull te zijn geslaagd, want ondanks dat Monza het snelste circuit van de F1-kalender is gaf Verstappen slechts drie tienden toe op de snelste tijd.

"De auto presteerde erg goed en we waren competitief op een circuit dat ons minder ligt. We komen nog altijd veel snelheid tekort op de lange rechte stukken, maar onze lange en korte runs zagen er goed uit. De auto was prima in balans. Ik denk dat de nieuwe Honda-motor een stap voorwaarts is en we blijven pushen", liet Verstappen weten ten overstaan van RacingNews365.

Tijdens de beide vrije trainingen viel er regen op Monza, waarbij de baan in de tweede training grotendeels droog was. Als het aan Verstappen ligt valt de op zondag beloofde regen tijdens de race. "In de regen ben ik sneller, maar ook op een droge baan ziet het erg wel goed uit. Regen heeft altijd mijn voorkeur."

De tijd van Verstappen had sneller gekund als hij een slipstream van een concurrent had, iets dat in het meest effectieve geval een halve seconde tijdwinst op kan leveren. "Ik reed mijn snelste ronde helemaal alleen, zonder slipstream", liet de Nederlander na afloop weten.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten