Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen erkent: "Geen idee of ik dit jaar wereldkampioen kan worden"

Wie staat waar na de wintertestweken? Menig Formule 1-fan wil weten waar zijn of haar idool terecht kan komen tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Australië en velen vragen zich af of hun favoriete rijder ook daadwerkelijk om het eremetaal kan strijden.

Max Verstappen krijgt dagelijks ongeveer tien keer de vraag waar hij denkt dat Red Bull-Honda staat, maar de Nederlander heeft er geen zinnig antwoord op. De 21-jarige, die aan de vooravond van zijn vijfde Formule 1-seizoen staat, weet dat er gedurende een jaar veel kan veranderen.

"Zelfs na de eerste Grand Prix is er nog niets zeker over wie er het kampioenschap gaat winnen", relativeert Verstappen ten overstaande van onder meer RacingNews365 . "Kijk maar eens terug naar het vorige Formule 1-seizoen! Hoe vaak is de rangorde in totaal gewijzigd?" "Het enige wat wij daadwerkelijk in de hand hebben, is ons eigen presteren. We moeten proberen om zo goed als mogelijk uit de startblokken te schieten, om vervolgens een constante lijn vast te houden. Of ik de mogelijkheden heb om het kampioenschap te winnen kan ik nu echt nog niet vertellen." Het Formule 1-seizoen 2019 bestaat evenals de jaren 2016 en 2018 uit 21 Grands Prix. "Er kunnen zoveel zaken veranderen gedurende een seizoen", herhaalt Verstappen ten slotte.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"