Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen evenaart uniek en stokoud record tijdens galavoorstelling op Spa-Francorchamps

Max Verstappen liet geen spaan heel van de concurrentie tijdens de Grand Prix van België. Voor het tweede raceweekend op rij wist hij vanaf buiten de top negen een race te winnen. Dit is slechts een keer eerder, heel lang geleden, vertoond.

In de rijke geschiedenis van de Formule 1 zijn er al meer dan duizend races verreden, maar wat Max Verstappen de afgelopen twee Grands Prix flikte, lukte slechts een persoon eerder. De Red Bull-coureur won namelijk voor de tweede keer op rij een race die hij buiten de top negen was gestart. In Hongarije startte hij een maand geleden namelijk op P10 en won hij, terwijl hij op Spa-Francorchamps vanaf de veertiende startplek (met Gasly in de pitstraat) mocht vertrekken. Alleen Bruce McLaren wist dat eerder te flikken. In 1959 (de laatste race van dat seizoen) en 1960 (de eerste race van dat seizoen) wist hij dat in zijn Cooper T51 ook te realiseren.

Niet eerder vertoond bij Red Bull

Op de Hungaroring kwam dat door een probleem in Q3, terwijl Verstappen in België een gridstraf incasseerde vanwege het laten vervangen van zijn motor. De Nederlander verbeterde dan ook twee keer op rij zijn eigen persoonlijk record. Voor de GP van Hongarije had hij nog niet eerder gewonnen vanaf P10 of een plek verder naar achteren. Voor het Red Bull-team was het ook uniek, want voorafgaand aan de race in Hongarije had het team pas een keer een race gewonnen vanaf buiten de top zes, maar nu zijn daar in een keer twee races bovenop gekomen. Nog niet eerder won een Red Bull-coureur van zo ver naar achteren op de grid een race als Verstappen op zondag deed in België. Het was alweer de negende zege van Verstappen van het seizoen. Alleen vorig jaar won de Nederlander meer races: tien stuks. Hij heeft dus nog acht races de tijd om dat aan te scherpen. Tevens was het de vierde 1-2 finish van Red Bull dit seizoen en hun 21e in totaal.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer