Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen fantaseert over onmogelijke teamgenoot: "Dat zou best wel cool zijn"

Max Verstappen krijgt in 2024 opnieuw Sergio Perez naast zich als teamgenoot. Wie er in 2025 naast hem zetelt, is nog onduidelijk. Verstappen zelf ziet echter op aangeven van Lando Norris wel een uitdaging in één teamgenoot in het bijzonder.

Verstappen Mexico 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris verlengde onlangs zijn contract met McLaren, hetgeen direct een einde maakte aan de geruchten over een overstap naar Red Bull. Niet veel later zou hij verklaren dat hij weliswaar niet bang is voor Max Verstappen, maar dat het niet verstandig is om naast de Nederlander te gaan rijden in het team waar hij al zo diep in geworteld zit.

Norris voegde daar in gesprek met Sky Sports aan toe dat zelfs de Max Verstappen van vier jaar geleden het lastig zou hebben naast de Verstappen van nu. In gesprek met hetzelfde medium reageert Verstappen zelf op die uitspraak.

"Als ik terugkijk op wie ik vier jaar geleden was, dan ben ik nu misschien wat rustiger, meer ervaren. Dat kan in sommige scenario's wel degelijk een verschil maken. Het winnen van een wereldtitel helpt daarbij ook", zo legt de Red Bull-coureur uit.

"Het zou denk ik best spannend zijn om mijn vier jaar jongere zelf als teamgenoot te hebben", zo lacht hij. "Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg", vervolgt hij in meer algemene zin, hintend ook op Norris. "Het is altijd cool om het direct tegen de besten ter wereld op te nemen."

Dat Norris ervoor heeft gekozen om nog wat langer bij McLaren te bivakkeren, kan Verstappen goed begrijpen: "Ik weet natuurlijk niet wat er allemaal speelt bij dat team, maar als je je daar goed voelt en vertrouwen hebt in de mensen waarmee je werkt..."

"Ze zijn zeker ook op de goede weg, dus dan kan je op enig moment ook denken: 'ik hoef eigenlijk helemaal niet weg, want misschien kunnen we hier wel een succes van maken'."

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China