Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Ferrari boezemt geen angst in

Max Verstappen is tevreden over zijn Red Bull-Honda en kijkt niet naar de rondetijden van de concurrentie. De Nederlander is dan ook niet bezig met de snelheid van Ferrari.

Max Verstappen kende twee testdagen die naar tevredenheid verliepen. In beide testdagen legde hij ruim 100 ronden af. Naar de concurrentie kijkt hij niet.

"Ferrari boezemt geen angst in. We focussen ons op onszelf en hebben nog werk te verzetten, maar het gaat nu goed. Het blijft afwachten tot we in Melbourne zijn", laat de Nederlander in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "De samenwerking verloopt goed, alleen willen we het zien in Melbourne. Ik ben erg blij met de manier waarop we met Honda samenwerken. Het verloopt allemaal rustig en kalm, iedereen kent zijn rol." De eerste testdagen stonden vooral in het teken van het leren kennen van de nieuwe auto's. Zo ook bij Red Bull dat zich niet bezig hield met kort, snelle runs. "De limiet kennen we nog niet, maar die kent nog niemand. Voor nu is het belangrijk dat je veel ronden aflegt en betrouwbaar bent. Je probeert veel verschillende zaken op de auto, ook door de nieuwe reglementen." Aan voorspellingen waagt Verstappen zich nog altijd niet. "De auto voelt okay, maar het blijft lastig om te vergelijken met de rest. Soms heb je een auto die goed aanvoelt, maar is hij te langzaam of juist erg snel. Dat gaan we in Melbourne zien."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'