Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen fileert Wolff: "Hij is over de zeik vanwege hun eigen prestaties"

Gedurende het Italiaanse Grand Prix weekend vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff de pers dat hem alle recordcijfers van Red Bull niet interesseren. Hij noemde de getallen 'leuke statistieken voor Wikipedia waar toch niemand naar kijkt.' Verstappen reageert in Singapore en neemt geen blad voor de mond.

Verstappen Monza 10 wins
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolffs 'Wikipedia' uitspraak zorgde voor veel (online) krantenkoppen de laatste anderhalve week en het kon dan ook bijna niet anders dat er tijdens de eerste volgende Grand Prix een vraag over zou komen richting Max Verstappen. Tijdens de persconferentie in Singapore wordt Verstappen gevraagd: "Max, ben je teleurgesteld in de woorden van Toto?"

De Limburger antwoordt aan onder meer RacingNews365: "Nee, allesbehalve. Zij (Mercedes, red.) hadden een behoorlijke shit race. Waarschijnlijk was Toto gewoon over de zeik vanwege hun eigen prestaties. Hij is zoveel met ons bezig, dat het bijna lijkt alsof hij deel uitmaakt van ons team. Gelukkig is dat niet het geval."

'Red Bull geeft het goede voorbeeld aan Mercedes'

De Nederlander beargumenteert zijn mening: "Ik denk dat het belangrijk is om je te focussen op je eigen team. Dat doen wij ook, en dat deden wij ook toen zij (Mercedes, red.) domineerden. In mijn optiek moet je er waardering voor hebben als een ander team het goed doet. Dat deden wij ook in het verleden."

Hij vervolgt: "Als één team zo dominant is, moet je dat als inspiratie gebruiken. Dat gold ook voor ons. We wisten dat we harder moesten werken en beter moesten worden om ons huidige niveau te behalen. En nu we dat niveau hebben, zijn we erg blij natuurlijk. We genieten ervan. Dat is alles dat ik erop te zeggen heb", aldus de kampioenschapsleider.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel