Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen formuleert 'nieuwe' ambities na winnen F1-titel

Na een bloedstollend einde van het seizoen 2021 in Abu Dhabi wist Max Verstappen in de laatste ronde de wereldtitel in de hoofdklasse van de autosport binnen te slepen. Het grootste doel van de Nederlander is naar eigen zeggen bereikt. Maar toch reiken zijn ambities verder.

Na een bloedstollende race in Abu Dhabi wist Verstappen zijn grootste droom te verwezenlijken: wereldkampioen worden in de Formule 1. Op de vraag wat zijn nieuwe doel is, had Verstappen een snel en vastberaden antwoord klaarliggen: "Ik wil gewoon meer winnen, zo simpel is het", zo laat hij weten in een interview met CNN . "Ik heb van tevoren altijd al gezegd: 'Als ik een kampioenschap win, dan is mijn doel in F1 bereikt. Alles wat daarna komt is een bonus en daar ga ik van genieten'", vertelt de Red Bull-coureur. Maar de Nederlander geeft aan dat zijn motivatie hierdoor zeker niet minder is geworden. "Het is niet zo van 'oh ik heb een kampioenschap gewonnen dus nu ga ik alleen maar feesten en niet meer gemotiveerd zijn'. Mijn motivatie is op dit moment zelfs groter om weer dat gevoel te krijgen (van het winnen van een kampioenschap, red.)."

Aan de top blijven

De nieuwe voorschriften van de Formule 1-bolides geeft Verstappen nog meer motivatie om ook dit jaar het kampioenschap te winnen. "Je moet je vooral aanpassen aan de nieuwe auto's", laat de Red Bull-coureur weten. "Het is daarom leuk dat we vorig jaar de titel wonnen in die vorige auto en dat we dit jaar volledig nieuwe voorschriften hebben voor nieuwe auto's." "Als coureur probeer je altijd jezelf te verbeteren. Het is natuurlijk moeilijk om je op één bepaald aspect te willen verbeteren. Ik denk dat het meer gaat om beter te worden in ieder aspect, consistenter te zijn, minder fouten te maken en al dat soort zaken." Toch gaat Verstappen proberen wat meer te genieten van een Formule 1-weekend in bredere zin. "Ik ga misschien meer tijd spenderen buiten de F1-paddock en wat meer van de steden gaan zien en dat soort uitjes maken."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"