Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen formuleert 'nieuwe' ambities na winnen F1-titel

Na een bloedstollend einde van het seizoen 2021 in Abu Dhabi wist Max Verstappen in de laatste ronde de wereldtitel in de hoofdklasse van de autosport binnen te slepen. Het grootste doel van de Nederlander is naar eigen zeggen bereikt. Maar toch reiken zijn ambities verder.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na een bloedstollende race in Abu Dhabi wist Verstappen zijn grootste droom te verwezenlijken: wereldkampioen worden in de Formule 1. Op de vraag wat zijn nieuwe doel is, had Verstappen een snel en vastberaden antwoord klaarliggen: "Ik wil gewoon meer winnen, zo simpel is het", zo laat hij weten in een interview met CNN.

"Ik heb van tevoren altijd al gezegd: 'Als ik een kampioenschap win, dan is mijn doel in F1 bereikt. Alles wat daarna komt is een bonus en daar ga ik van genieten'", vertelt de Red Bull-coureur. Maar de Nederlander geeft aan dat zijn motivatie hierdoor zeker niet minder is geworden. "Het is niet zo van 'oh ik heb een kampioenschap gewonnen dus nu ga ik alleen maar feesten en niet meer gemotiveerd zijn'. Mijn motivatie is op dit moment zelfs groter om weer dat gevoel te krijgen (van het winnen van een kampioenschap, red.)."

Aan de top blijven

De nieuwe voorschriften van de Formule 1-bolides geeft Verstappen nog meer motivatie om ook dit jaar het kampioenschap te winnen. "Je moet je vooral aanpassen aan de nieuwe auto's", laat de Red Bull-coureur weten. "Het is daarom leuk dat we vorig jaar de titel wonnen in die vorige auto en dat we dit jaar volledig nieuwe voorschriften hebben voor nieuwe auto's."

"Als coureur probeer je altijd jezelf te verbeteren. Het is natuurlijk moeilijk om je op één bepaald aspect te willen verbeteren. Ik denk dat het meer gaat om beter te worden in ieder aspect, consistenter te zijn, minder fouten te maken en al dat soort zaken."

Toch gaat Verstappen proberen wat meer te genieten van een Formule 1-weekend in bredere zin. "Ik ga misschien meer tijd spenderen buiten de F1-paddock en wat meer van de steden gaan zien en dat soort uitjes maken."

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona