Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen frustreerde rivalen in Ferrari-kampioenschap: "Deed dingen die anderen niet konden"

Will Buxton is als verslaggever direct in dienst van de Formule 1. Samen met zijn collega's wordt hem na het binnenhalen van diens tweede wereldtitel gevraagd een uniek Max Verstappen-moment te delen. Buxton gaat terug naar 2014.

In 2014 zette Max Verstappen na zijn overweldigende successen in de kartsport zijn eerste stappen in de formulewagens. Voordat hij ging races in het Europese Formule 3-kampioenschap nam hij deel aan de Florida Winter Series, een winterkampioenschap voor overwegend Ferrari-junioren, aangevuld met andere talenten en wat gastcoureurs. Will Buxton, F1-verslaggever, was één van die gastcoureur en roept de momenten met Max Verstappen in herinnering.

"Ik kan niet echt zeggen dat ik écht tegen Max geracet heb, gezien de enorme kloof in onze performances, maar ik prijs mezelf gelukkig dat ik drie races lang de grid met hem heb mogen delen."

"Het was in een opleidingskampioenschap, in het leven geroepen voor de Ferrari-junioren. Maar het was duidelijk dat de spotlight werd gestolen door iemand die van buiten Ferrari kwam. Onderdeel van het kampioenschap was het openlijk delen van data na elke sessie. Aan de hand daarvan werd duidelijk dat hij, zelfs zonder noemenswaardige ervaring in vergelijking met zijn tegenstanders, dingen deed die anderen simpelweg niet konden."

"Hij zat ze op de huid en frustreerde hen met zijn snelheid en zijn rauwe manier van racen, een eigenschap die hem zo vaak dikke krantenkoppen opleverde. Hij was een slag beter dan de rest en iedereen wist dat. Met de no-nonsense manier waarop hij zich steeds wist te verbeteren, kreeg hij al snel het stempel van coming man opgedrukt."

"Het was een stempel van onuitwisbare inkt en tot het grote chagrijn van zijn oudere en meer ervaren rivalen, konden zij dat stempel enkel aan Verstappen zijn achterkant aanschouwen."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"