Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Ga Vandoorne missen in Formule 1-paddock"

De finishvlag die gisteren (zondag) werd gezwaaid op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi luidde niet alleen de winterstop in, maar ook de nieuwe loopbaan van Stoffel Vandoorne. De 26-jarige Belg reed in de Verenigde Arabische Emiraten zijn voorlopig laatste Grand Prix in de Formule 1.

Max Verstappen raakt zodoende de enige rijder kwijt met wie hij vloeiend in zijn moedertaal kan praten. Vandoorne is na twee teleurstellende seizoenen aan de kant geschoven door McLaren. De Kortrijkzaan verkast naar de Formule E, een klasse waarin hij over drie weken zijn debuut zal maken.

Verstappen betreurt het gedwongen vertrek van Vandoorne. "Stoffel is super aardig", liet de 21-jarige Nederlander ten overstaande van onder meer Racingnews365 weten. "Het is een lieve man, fijn in de omgang." Of dat juist de reden is geweest dat McLaren hem heeft laten vallen, wil Verstappen niet beoordelen. "Nee, dat kan ik niet, ik loop daar niet op dagelijkse basis rond." "Wellicht had hij iets meer van zich af kunnen bijten bij McLaren, maar hij had daar natuurlijk ook met Fernando Alonso te maken. Ik vind het jammer voor hem", verwijst Verstappen naar het feit dat zijn Belgische collega de Formule 1 moet verlaten. "Hij gaat nu naar de Formule E en als hij het daar goed doet, dan kan hij altijd een goede carrière hebben." De situatie van Vandoorne is volgens de Nederlander eenvoudig samen te vatten. "Het was een kwestie van het verkeerde moment, het verkeerde team. Stoffel heeft in de opstapklassen bewezen erg sterk te zijn, maar in de Formule 1 is het er nooit echt uitgekomen." Op zaterdag 15 december zal Vandoorne, in dienst van Mercedes-satellietteam HWA Racelab, zijn eerste ePrix afwerken. De Belg mag aantreden in de straten van Ad Diriyah, een voorstad van de Saudische residentie Riyadh.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie