Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaat astronomisch bedrag verdienen bij Red Bull

Max Verstappen tekende dinsdag een nieuw contract bij Red Bull dat hem tot en met het seizoen 2023 aan het Formule 1-team verbindt. Behalve op sportief gebied mag de Nederlander de komende vier seizoenen ook op financieel gebied zeker niet klagen.

Max Verstappen vinger
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull, dat eind dit jaar af zou lopen, al zo vroeg zou verlengen, hadden weinig mensen verwacht. Deze dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat de Nederlander zijn contract bij het Formule 1-team, waarmee hij tot nu toe al acht overwinningen behaalde, heeft verlengd.

Die contractverlenging gaat volgens het Italiaanse Motorsport gepaard met een flinke salarisverhoging voor de Red Bull-coureur. Zo stond hij eerst nog voor 15 miljoen (exclusief bonussen) op de loonlijst van het Oostenrijkse team, nu zou dat bedrag naar verluidt richting de 40 miljoen per jaar zijn gestegen.

Op die manier kan Verstappen zich meteen een van de best betaalde Formule 1-coureurs (ooit) noemen. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel verdient bij Ferrari eveneens een slordige 40 miljoen, terwijl zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes naar verluidt de 50 miljoen per jaar al is gepasseerd.

Het getuigt van een enorm vertrouwen in de jonge Nederlander, die zelf nog geen wereldkampioenschap op zijn palmares heeft staan. Red Bull en Honda hopen daar de komende jaren verandering in te kunnen brengen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024