Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Gaat beter in de regen, maar we zijn er nog niet"

Van Max Verstappen en Red Bull wordt doorgaans veel verwacht in de regen, maar dit seizoen komt het team in natte omstandigheden nog niet lekker uit de verf. Het gaat echter de goede kant op, maar men is er volgens Verstappen nog niet helemaal.

Max Verstappen geeft na de eerste twee vrije trainingen in de Verenigde Staten in gesprek met Ziggo Sport aan dat de RB14 nog altijd niet helemaal doet wat hij zou moeten doen in de regen. Wel gaat het de betere kant op. "Het gaat steeds beter, maar het is nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn. Daarom hebben we op de vrijdag het een en ander geprobeerd, wat ook meteen verklaart waarom we niet helemaal top waren. We probeerden steeds de verkeerde dingen op het verkeerde moment, dus er is nog wat werk aan de winkel."

Max Verstappen geeft aan dat regen alsnog in het voordeel kan zijn van Red Bull: "Wellicht dat we dan voor de tweede rij kunnen gaan in plaats van voor de derde rij. Het is echter sowieso geen goed circuit voor ons vanwege enkele lange rechte stukken. Overigens was Suzuka dat in theorie ook niet, maar het resultaat was desondanks goed." Op de vraag of Max Verstappen zijn race op zou willen geven voor een eerste poleposition, herhaalt Verstappen wat hij deze week al eerder door liet schemeren: "Nee, absoluut niet. Alleen de zondag telt. Ik win liever een race dan dat ik mijn eerste poleposition pak als jongste coureur ooit."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi