Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen gaat door waar Perez was gebleven, grote problemen voor twee teams

Max Verstappen is solide begonnen aan zijn eerste en Red Bulls tweede testdag in Bahrein. Dat kan niet van elk team gezegd worden. Vooral Williams zal balen van haar ochtendsessie.

Max Verstappen dook meteen het asfalt op toen om 08:00 uur Nederlandse tijd de lichten op groen sprongen aan het einde van de pitstraat in Bahrein. Het bleef het eerste half uur bij wat installatieronden voor de Nederlander, maar daarna had hij de smaak goed te pakken. Op de harde band reed Verstappen de eerste twee uur in totaal 26 ronden. Ondanks zijn harde C2-rubber reed hij de derde tijd, zo'n 1.6 seconde langzamer dan de snelste man tot op heden: Esteban Ocon. Hij reed op zacht C4-rubber.

Wat momentjes voor Verstappen

Op de beelden was te zien dat Verstappen en Red Bull af en toe nog wat zoekende waren naar een goede balans. Hij kende wat momenten waarop hij zijn banden blokkeerde en wat overstuur kende, maar met hem eigenlijk iedereen op het circuit. Alleen Sebastian Vettel reed meer ronden dan Verstapen en was de productiefste coureur tijdens de eerste twee uren. Hij reed in zijn Aston Martin-bolide 35 ronden. Daarmee maakt hij al wat terrein goed ten opzichte van gisteren, toen zijn team relatief weinig ronden reed. Esteban Ocon (24), George Russell (20) en Valtteri Bottas (18) waren de andere semi-productieve coureurs namens respectievelijk Alpine, Mercedes en Alfa Romeo.

Problemen voor Williams (en weer McLaren)

Aan het einde van de eerste twee testuren werd de rode vlag gehesen toen er plots een brandende Williams-bolide naast het circuit stond. Nicholas Latifi's remmen vlogen in de fik. Hij bleef echter doorrijden en leek op weg te zijn naar de pitstraat, maar dat lukte niet omdat zijn ophanging afbrak door de hitte. Hij spinde en zijn auto kwam stil te staan. Nadat het tergend lang duurde voordat er een marshall met een brandblusser kwam - en ondertussen een van de achterbanden al was ontploft, was de schade aan de FW44 groot. De testdag lijkt voorbij voor het team uit Grove. Verder waren er opnieuw problemen voor McLaren, dat ook aan het worstelen is met haar remmen. Op donderdag reden ze slechts een dertigtal ronden en op vrijdagochtend zijn er tot op heden slechts zes ronden bijgekomen.

De tijden

Esteban Ocon was de snelste man in de ochtend, op de zachte C4-band. Charles Leclerc zit hem op de hielen, maar reed wel op de medium C3-band. Achter hen was iedereen zich vooral aan het richten op het harde rubber. Verstappen was de snelste man op het harde rubber, en de nummer drie overall. De livetiming en alle updates over gebeurtenissen in Bahrein vind je natuurlijk terug in onze liveblog, die via deze link te bereiken is .

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden