Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zelfverzekerde Verstappen opent met RB18 jacht op tweede wereldtitel

Red Bull heeft de RB18 officieel laten zien aan de buitenwereld! Met de gloednieuwe F1-bolide zal Max Verstappen zijn wereldtitel moeten verdedigen. De Nederlander is in ieder geval enthousiast.

Fans van Red Bull en Max Verstappen hebben de RB18 voor het eerst kunnen bewonderen tijdens de car launch. Met de nieuwe bolide, aangepast aan de F1-reglementen van 2022, zal de Nederlander zijn wereldtitel gaan verdedigen. "Ik kijk er naar uit om weer in de auto te stappen en te gaan racen", aldus de regerend wereldkampioen. "Ik ben benieuwd hoe alles aanvoelt." Wat Verstappen precies moet gaan verwachten van de RB18, weet hij zelf nog niet helemaal. Dat is volgens hem echter geen enkel probleem. "We weten nog steeds niet veel over de auto, maar ik voel mij goed. Ik bedoel maar, wat echt belangrijk is, is dat je fysiek gezien op topniveau zit. Als we naar de auto kijken, dan ben ik heel nieuwsgierig naar hoe hij aanvoelt op het circuit."

Verstappen: 'Ik doe gewoon wat ik altijd doe'

Hoewel de Formule 1 aan een nieuw tijdperk begint en er van alles verandert, is het voor Verstappen naar eigen zeggen business as usual. "Ik doe gewoon wat ik altijd doe. Er is geen reden om ineens iets anders te gaan doen", aldus de enkelvoudig wereldkampioen. "Natuurlijk moet je als coureur door de nieuwe reglementen nog even kennismaken met de auto. Je stapt er niet zomaar in en denkt: 'dit is een upgrade van vorig jaar'. Dus dat wordt de grootste verandering, maar voor de rest spreekt het allemaal voor zich." Op de RB18 van Verstappen verandert er nog een ander klein detail. Startnummer 33 wordt ingewisseld voor het kampioenschapsnummer, nummer 1. Waarom? "Omdat nummer 1 beter is dan nummer 33!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"