Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

“Verstappen gaat nadenken over toekomst als hij niet kan strijden voor titel”

Max Verstappen moet in 2019 een serieuze gooi kunnen doen naar de wereldtitel, anders gaat hij nadenken over zijn toekomst bij Red Bull. Dat voorspelt voormalig F1-coureur Jenson Button.

De Brit, wereldkampioen in 2009, kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen. Er is dit jaar veel veranderd in de Formule 1, waarbij slechts acht coureurs hetzelfde stoeltje bezetten als een jaar eerder. Daarnaast zijn de aerodynamische regels flink gewijzigd, wat kan leiden tot een verandering van de pikorde. “Het is een spannende periode! We hebben nieuwe regels en wie weet wat er gaat gebeuren. Er zijn zoveel veranderingen en dat heeft de sport ook nodig. Hopelijk krijgen we een titelgevecht met drie teams, met Red Bull-Honda daarbij. Dan krijgen we fantastische gevechten.”

Button is lovend over Max Verstappen en zijn rijkunsten, maar vlakt ook kersvers teamgenoot Pierre Gasly niet uit. “Max haalt het maximale uit de auto en nog wat meer. Onder lastige omstandigheden is hij fantastisch met de auto. Hij heeft een nieuwe teamgenoot in de persoon van Gasly, die ik hoog heb zitten. Pierre is nog jong en onervaren, maar ik denk dat hij het goed gaat doen bij Red Bull.” De Brit weet nog niet hoe hij het seizoen van Verstappen in moet schatten. “Dat is lastig met Max. Hij heeft altijd de opwaartse lijn gehad en is steeds op zoek naar iets nieuws. Hij stapte in bij Red Bull en won prompt zijn eerste race!”, steekt Button zijn bewondering in gesprek met Sky Sports niet onder stoelen of banken. Voor zowel Red Bull als Verstappen is 2019 een cruciaal seizoen, voorspelt Button. “Het is dit jaar erg belangrijk voor hem om stappen te blijven maken. Max moet echt kunnen strijden voor de titel, anders gaat hij zich afvragen waar hij in de toekomst moet rijden.” Bij Red Bull heeft Max Verstappen nog een contract tot het einde van 2020. In dit contract zijn diverse clausules opgebouwd, waaronder naar verluidt een prestatieclausule. Mocht de combinatie Red Bull-Honda totaal niet uit de verf komen dan heeft de Nederlander hiermee een escape om het team vroegtijdig te verlaten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden