Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaf advies aan De Vries na matige seizoensstart

Max Verstappen heeft landgenoot Nyck de Vries advies gegeven na een moeilijke seizoensstart in de Formule 1. De Red Bull-coureur hield het kort, want 'hij weet dat allemaal zelf ook wel'.

De Vries Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Nyck de Vries geen goede seizoensstart heeft in zijn eerste volledige Formule 1-jaar, daar valt niet over twisten. De AlphaTauri-coureur staat nog altijd op nul punten, mede door foutjes, crashes en deels ook door een tegenvallende bolide. Geruchten over een vroege exit deden al de ronde, al werden die door De Vries zelf ontkend.

Feit is wel dat hij beter moet presteren. Wat kan er anders en hoe moet hij dat aanpakken? In Monaco werd WK-leider Max Verstappen gevraagd naar wat tips voor zijn landgenoot. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legde de Red Bull-rijder uit dat hij De Vries al een tip heeft gegeven.

"Er valt niet heel veel over te praten. Vanuit zijn kant moet hij zich vooral focussen op het rijden. We staan allemaal onder druk om te presteren en we doen allemaal ons best. In het begin van je F1-carrière wil je natuurlijk goed aftrappen. Als dat niet het geval is, dan moet je niet alles nog harder gaan proberen. Dat werkt niet."

"Je moet je focussen op je werk en proberen beter te worden, maar tegelijkertijd moet je het niet alles te moeilijk voor jezelf maken. Dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij weet dat echter heel goed en hij heeft nu gewoon een goed resultaat nodig. Het moet gewoon op zijn plaats vallen en hopelijk gebeurt dat snel."

Verstappen zelf altijd onder druk

Druk hoeft volgens Verstappen zeker niet negatief te zijn. "Ik zet mezelf altijd onder druk om te presteren. Verder heb ik naar mijn mening al bewezen wat ik kan. Zelfs al heb ik zware momenten, dan is dat geen probleem. Uiteindelijk heb ik mijn carrière al gecompleteerd in de Formule 1."

"In dat opzicht sta ik dus niet meer onder druk, maar ik wil altijd meer winnen. Dat is ook waarom ik dat telkens wil behalen. Ik wil de beste zijn, dus vanuit dat perspectief staat er altijd druk op: interne druk."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"