Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaf Red Bull voorzet voor de winnende strategie

Max Verstappen is blij dat de Grand Prix van Monaco er op zit, dit na een zeer drukke race met een onverwachte regenbui. De Nederlander maakte hierbij de juiste keuze, zo legt hij na afloop uit.

De Formule 1 Grand Prix van Monaco was voor de coureurs zeker geen makkelijke. Max Verstappen en concurrenten kregen te maken met een regenbui, maar daar moest lang op worden gewacht. Wel regen, geen regen? Uiteindelijk dus wel, maar pas na een lange periode van onzekerheid.

Bij Red Bull zorgde dat voor problemen, want Verstappen startte op de mediums en concurrent Fernando Alonso op de harde band. Uiteindelijk kon hij doorrijden tot de switch naar intermediates, wat op het allerlaatste moment werd besloten. "Van de ene op de andere ronde begon het veel harder te regenen in de eerste sector", zo begint Verstappen bij Viaplay.

"Fernando was op slicks naar buiten gegaan, maar ik zei: nee, inters, inters, want het begon echt hard te regenen", aldus Verstappens juiste keuze, waardoor hij zijn tweede zege pakte in Monaco. De Nederlander is tevreden: "De auto was gewoon snel en we konden alles goed controleren."

Bekijk hieronder het interview met Verstappen!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"