Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

Verstappen: "Gebrek aan druk helpt Albon in de Formule 1"

Dankzij het vertrek van Daniel Ricciardo is het aan Max Verstappen om Red Bull de juiste richting in te leiden. Debutant Alexander Albon behoort sinds halverwege het 2019-seizoen bij het team en moet zijn draai nog vinden, maar Verstappen denkt dat zijn teamgenoot wel eens een goede ontwikkeling door kan maken. Het gebrek aan druk helpt Albon extra zich te verbeteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds de Grand Prix van België maakt Alexander Albon onderdeel uit van het Formule 1-team van Red Bull. Daarmee nam het jaar van de Britse Thai wederom een bijzondere wending, enkele maanden eerder was Albon namelijk door Toro Rosso opgetrommeld om voor de Italiaanse renstal uit te komen. Het is om deze reden dat Max Verstappen denkt dat de rek er bij Albon nog lang niet uit is.

"Hij had niets te verliezen", vertelt Verstappen. "Twaalf maanden geleden had hij niet eens een Formule 1-contract, toen kwam hij ineens bij Toro Rosso terecht en daarna maakte hij de opstap naar Red Bull. Hij leeft de droom en heeft eigenlijk geen druk, want een jaar geleden deed hij iets totaal anders. Dat helpt hem ook wel, dat kan ik zien. Ik merk het aan zijn aanpak. Ik ben heel blij voor hem, hij is een aardige jongen", concludeert de Nederlander.

Verstappen is zeer te spreken over zijn nieuwe collega, die ook volgend jaar met hem een team zal vormen bij Red Bull. "Albon is een heel relaxt figuur, hij lijkt het hier wel naar zijn zin te hebben. Ik denk dat hij hier prima in het team past, ondanks dat hij even de tijd nodig heeft om zijn draai te vinden. Hij was de aangewezen persoon om ook volgend seizoen voor het team uit te komen", stelt Verstappen.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

5 reacties