Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Geef mij maar een écht circuit, in plaats van deze baan hier"

Max Verstappen staat er niet om bekend dat hij op stratencircuits niet goed uit de voeten kan, maar desondanks racet hij liever op de reguliere circuits. Daarop kun je volgens de Nederlander net wat meer pushen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als Max Verstappen zich in het interview met Ziggo Sport van zijn lolbroek heeft ontdaan, gaat het interview op serieuze toon verder. Op de vraag of de Red Bull-coureur een liefhebber is van stratencircuits, antwoordt hij misschien ietwat verrassend van niet.

"Het maakt me niet zo heel veel uit, het is allebei wel oké, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor een écht circuit. Daarop kun je tenminste echt trappen, in plaats van dat je steeds aan het glijden en je wielen aan het blokkeren bent. Maar goed, stratencircuits horen erbij, ik kan niet zomaar een race thuisblijven", aldus Verstappen met een knipoog.

Natuurlijk gaat het ook over de vreemde gebeurtenissen op en rond het Baku City Circuit met als hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijk) het putdeksel-incident, waarna de eerste vrije training werd stilgelegd en afgelast.

"Een goede keuze. Er liggen driehonderd van die dingen rond het circuit en daar mag je geen risico's mee nemen", zo oordeelt de Nederland, die vervolgens uitlegt dat het de teams, of in ieder geval Red Bull niet eens zo heel erg heeft gehinderd.

"Uiteindelijk hebben we alsnog genoeg gehad aan die tweede vrije training. We hebben ons programma grotendeels af weten te werken. Als de hele vrijdag echter in het water was komen te liggen, was het een ander verhaal geweest, dan had dat het weekend echt spannender kunnen maken."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking "Kort seizoen vergroot titelkansen Max Verstappen"