Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft duidelijke boodschap af: "Daar denk ik niet aan"

De toekomst van Max Verstappen is en blijft een hot topic binnen de wereld van de Formule 1. De Nederlander wil in de snelste auto rijden, maar is de Red Bull dat nu nog wel?

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen weet inmiddels al een paar jaar wat winnen is in de Formule 1 en dat wil hij graag zo houden. Na zijn eerste wereldtitel in 2021 wist Verstappen in de twee jaren daarop veruit de meeste overwinningen te pakken en ook in 2024 staat de teller al op vijf stuks. Al moest hij dus ook al drie keer de overwinning aan iemand anders laten.

De laatste races gaat het echter niet heel erg soepel bij Verstappen en Red Bull Racing. In Miami werd de Nederlander tweede achter Lando Norris, om vervolgens in Imola ternauwernood te winnen met diezelfde Norris achter zich aan. In de kwalificatie in Monaco maakte de drievoudig wereldkampioen vervolgens een fout, waardoor hij vanaf de zesde plek moest starten. En daar bleef het ook bij op het smalle stratencircuit.

Verstappen wil maar wat graag in de snelste auto zitten. Nu de prestaties wat achterblijven bij de eerdere seizoenen en het de laatste races erop lijkt dat McLaren en Ferrari het gat hebben gedicht en af en toe sneller lijken te zijn, wordt er de vraag gesteld of Verstappen nu wil overstappen naar bijvoorbeeld McLaren. "Nou, zo werkt het niet", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat we nog steeds een hele, hele snelle auto hebben. En als je kijkt naar het gemiddelde van het seizoen tot nu toe, denk ik dat we de snelste auto hebben. Anders leid je het kampioenschap niet. Maar ik ben blij met waar ik nu ben. Er wordt ook zoveel geïnvesteerd in de motor. En ik ben tevreden. We moeten gewoon blijven werken en proberen om ons pakket te verbeteren. Dat is het enige waar ik op dit moment aan denk."

"Ik denk dat als je zo gaat denken, je bijna elke race kunt veranderen als je naar een ander team wilt. Maar ik denk er niet aan", zo sluit Verstappen af als antwoord op de vraag of hij voor McLaren wil rijden.

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"