Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft F1-rivalen bijles: "In alles wat hij momenteel doet, is hij de beste"

Max Verstappen liet in Japan opnieuw zijn verbluffende kwaliteiten zien en finishte ruim voor de rest. In de RacingNews365 Formule 1-podcast oppert host Joris Mosterdijk de stelling of Verstappen de beste regenrijder ooit is. Coureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers reageren.

Verstappen liet in Japan opnieuw zien dat hij de te kloppen coureur is. De Nederlander finishte na 28 rondes op het natte circuit maar liefst 27 seconden voor Sergio Perez op P2, nadat Charles Leclerc een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Tijd voor RacingNews365 Formule 1 podcast-host Joris Mosterdijk om de volgende stelling op te gooien: 'Verstappen is de beste regenrijder ooit'. Het eens zijn met deze stelling is natuurlijk gewaagd aangezien de geschiedenis van de koningsklasse van de autosport verschillende grootheden heeft gekend die zich op een natte baan als een vis in het water voelden. F1-expert Ruud Dimmers noemt er een paar: "Senna, Schumacher en ook Hamilton." "Op een gegeven moment hadden we 10 regenraces gehad en had Hamilton er 9 op rij gewonnen. Senna was gewoon de regenmaster en de opvolger daarvan was Schumacher, die altijd letterlijk boven kwam drijven." "Is Verstappen beter dan Senna of Schumacher?", vraagt Dimmers zichzelf af. "Dat waren toen totaal andere auto's met soms wel fatsoenlijke regenbanden. Maar Max staat overal gewoon in die top drie of vier met Senna, Schumacher, Hamilton, Verstappen. Ieder lijstje, niet qua wereldtitels, maar dat gaat nog wel komen." Op dit moment is Verstappen volgens Dimmers in ieder geval wel de beste; eigenlijk wel in alles. "In Singapore zag je Max andere lijnen rijden dan anderen en niet alleen omdat hij aan het vechten is, maar gewoon denkt 'dit is de betere lijn'. Max is op dit moment in alles denk ik gewoon de beste. Alles wat die jongen doet, daar is hij gewoon de beste in."

De dominante voorsprong van Verstappen

F1-coureur en Viaplay-analist Tom Coronel was aanwezig bij de Grand Prix van Japan en heeft Verstappen na de race nog even gesproken over zijn dominante voorsprong. "(Verstappen heeft) is halve minuut weggereden terwijl er maar een halve Grand Prix is verreden. Kun je nagaan als er een hele Grand Prix was gereden, dan had hij gewoon bijna iedereen op een rondje gezet. Ik heb na de race een gesprek met Jos en Max gehad en toen zei Jos ook 'in de regen heeft hij ze echt bijles gegeven'", is Coronel te horen in de podcast. "Ik zei ook tegen Max 'waarom stop je dan niet (voor nieuwe banden, red.)? Je hebt tien seconden voorsprong, je vecht om het kampioenschap'." Verstappen had echter andere plannen, en het team op haar beurt ook weer. "Max zei 'nee, ik dacht als ik er twintig van maak dan kunnen we ook nog eens een keer voor de snelste raceronde gaan, maar het team durfde dat niet aan'. Dat is letterlijk wat Max zei. Hij had anders een minuut voorsprong gehad", vertelt Coronel lovend. Beluister hieronder de podcast .

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'