Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geeft Leclerc simpel advies na nieuwe Ferrari-uitvalbeurt

Charles Leclerc weet na de GP van Azerbeidzjan net als Max Verstappen hoe het is om twee keer uit te vallen met motorproblemen. De Nederlander heeft wel advies voor Charles over hoe hij daar mee om moet gaan.

Leclerc Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen won met overmacht de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat Charles Leclerc uitviel door motorproblemen en Sergio Perez niet de pace had om het zijn teamgenoot lastig te maken. Na afloop blikt de regerend kampioen in gesprek met onder meer RacingNews365 terug op de gebeurtenissen in de straten van Bakoe.

"Het was een goede race", klinkt hij tevreden. "Ik had een goede start, maar kon niet echt een kant op, want het is maar een kleine afstand op weg naar bocht een. Daarna ging het er gewoon om dat ik mee bleef doen en natuurlijk wat terrein goed ging maken. Het was echter lastig inhalen, dus we wachtten gewoon rustig af."

Tijdens de eerste virtuele safety car dook Leclerc vanaf de tweede positie naar binnen, maar Red Bull besloot op de baan te blijven en langer door te gaan op de medium banden. Het zorgde ervoor dat Max na zijn pitstop een achterstand had van 13 seconden. Was Max bezorgd over zijn winkansen?

"Mijn team vertelde me dat het gat na mijn pitstop zo'n dertien seconden was. Dat is best een afstand, maar toen ik Leclercs pace zag, dacht ik 'ja, laten we eens zien of dat gaat lukken'. Ik had vertrouwen in de auto en met onze pace zou het een interessant gevecht zijn geweest."

Verstappen: "Het gaat erom hoe je weer uit de situatie komt"

Dat gevecht kwam er uiteindelijk niet, want in ronde twintig kwam de race van Leclerc plotseling tot een einde toen zijn Ferrari-motor de geest gaf. Leeft Max met hem mee?

"Ik zou altijd zeggen: shit happens. Dat is racen. Het is mij ook gebeurd en vele anderen met ons in het verleden. Helaas gebeurt het nu bij Charles. Ik zou ook teleurgesteld zijn als ik in dezelfde situatie zou zitten. Dat is heel normaal."

Verstappen weet namelijk als geen ander hoe het is, want hij zat aan het begin van het jaar in hetzelfde schuitje als Charles nu zit. Max geeft advies aan zijn Ferrari-rivaal, over hoe hij zijn rug weer kan rechten.

"Maar goed. Het draait er ook om hoe je weer uit de situatie komt. Je moet altijd kijken hoe je dingen kan verbeteren. Dat hebben wij ook gedaan aan het begin van het jaar."

"Daar leer je van. Het is niet leuk, want je bent boos, maar wij hebben de boel ook weer op de rails gekregen. Je moet altijd blijven gaan, want er kan van alles gebeuren en je moet altijd voorkomen dat dit soort problemen ontstaan", aldus de 25-voudig Grand Prix-winnaar.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels