Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft weinig om F1-miljoenen: "Ik denk soms: is dit het nog wel waard?"

Hoewel Max Verstappen een van de best betaalde coureurs ter wereld is, geeft hij daar niet zo heel veel om. Het gaat de Nederlander om plezier en het welzijn van de sport.

Veel beter had de eerste seizoenshelft van de Formule 1 niet kunnen lopen voor Max Verstappen. Tien overwinningen in twaalf races en een voorsprong van 125 WK-punten als leider in het klassement. De Nederlander is op weg naar zijn derde titel en lijkt cruisend naar de finish te rijden. Hoewel Red Bull vooralsnog alles heeft gewonnen, benadrukt Verstappen in een interview met De Telegraaf dat hij te allen tijde scherp moet blijven. Als het medium hem vraagt of hij soms een schop onder zijn kont nodig heeft, reageert hij: "Nee, dat denk ik niet. We zitten als team ook in een heel goed en fijn ritme dit seizoen. Zo'n snelle auto maakt het alleen maar makkelijker om mezelf elk weekend te motiveren." "Dat is eigenlijk altijd zo geweest. In het karten won ik ook veel, maar zat het altijd heel dicht bij elkaar. Dan kon ik in aanloop naar een race echt niet denken: 'We gaan er dit weekend weer eentje oprapen'. Een klein foutje was dan al cruciaal. In die tijd had ik overigens wel een schop onder mijn kont nodig, hoor. Dan was ik bijvoorbeeld tijdens een training nog niet helemaal wakker, maar door de jaren heen heb ik wel geleerd hoe ik dat beter aan kan pakken."

'Saaiheid' in de Formule 1?

Verstappen liet zich de afgelopen tijd regelmatig uit over de veranderingen in de F1, soms niet helemaal naar zijn wens. "Dat is omdat ik me druk maak om de sport die ik altijd heel leuk vond. En nog steeds leuk vind, maar wel tot op een bepaalde hoogte", zo vervolgt de Nederlander. "Het is niet dat ik helemaal tegen veranderingen ben, zoals soms wordt beweerd, maar het moeten wel aanpassingen zijn die de F1 ten goede komen. Het moet niet alleen om geld draaien." Bij de geldzaken geeft Verstappen aan dat 'het daar uiteindelijk niet om gaat' en dat hij kijkt naar andere zaken binnen de autosport. "Mensen denken misschien: hij verdient veel geld, waar zeurt die gast over? Maar het gaat om het welzijn, hoe je dingen beleeft en niet hoeveel je verdient. Ik vind soms dat ik te veel dingen moet doen en laten. Dan denk ik weleens: is dit het nog wel waard?"

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel