© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen gelooft niet in Renault-motor: "Al jarenlang hetzelfde liedje"

19 okt. 2018 12:10 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen gelooft niet dat Renault het in 2019 ineens wel voor elkaar heeft. Sinds de invoering van de hybride V6-motoren in 2014 lopen de Fransen achter de feiten aan, maar volgend jaar moet het dan toch echt gebeuren.

Het is een terugkerend thema bij Renault: vol ambitie en met torenhoge verwachtingen praten over het nieuwe seizoen en de nieuwe motor, om al na enkele teleurstellende maanden het riedeltje te herhalen voor het jaar daarna. Ook in 2018 zien we een herhaling van zetten bij Renault.

Teambaas Cyril Abiteboul liet deze week weten dat er een compleet nieuwe krachtbron wordt geïntroduceerd in 2019. Deze moet het gat met Ferrari en Mercedes eindelijk gaan dichten.

Max Verstappen heeft weinig geloof in de plannen van de Franse motorleverancier. "Ze beloven ieder jaar hetzelfde. Al vier jaar lang horen we hetzelfde liedje", vertelt hij de media in Austin. Ook in 2018 werd er veel beloofd, maar kwam er weinig. De grote upgrade naar de B-spec in Canada viel tegen, terwijl Mercedes en Ferrari wél de PK's vonden. De laatste upgrade, de C-spec, wordt alleen door Red Bull gebruikt in een aantal races omdat er nog diverse kinderziektes in zitten.

Druk maakt de Nederlander zich er niet meer om. Over vier races zit het Formule 1-seizoen erop en kan Verstappen zich op gaan maken voor het nieuwe seizoen, met in 2019 en 2020 de Honda-motor achterin. "Naar die samenwerking kijk ik erg uit. Ik hou me niet meer bezig met Renault."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen