Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen gelooft niet in thuisvoordeel: "Als je dat roept, is het foute boel!"

Gaat Max Verstappen dit weekend nog net een tiende van een seconde sneller door al die knotsgekke oranje gekleurde fans op de tribunes? Zelf gelooft hij daar niet in.

Verstappen orange army zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het zijn een paar drukke dagen voor Max Verstappen, die tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland natuurlijk de meest gewilde persoon van Zandvoort en omstreken is. Iedereen wil iets van hem hebben, maar zijn entourage zorgt ervoor dat hij toch op een relatief rustige manier het weekend kan overleven.

Vorig jaar kwam hij te midden van een verhitte titelstrijd aan in Nederland, maar dit jaar lijkt het kampioenschap al zo goed als binnen. Toch is er volgens Verstappen niet veel verschil ten opzichte van het vorige Formule 1-seizoen.

"De beleving is niet echt anders dan vorig jaar. Ik kijk hetzelfde uit naar dit weekend. Je probeert altijd voor resultaat te gaan, maar nu is het lastig inschatten waar je precies gaat staan. Na Spa heb ik wel het gevoel dat we hier met een goede auto naar toe komen."

"Ik heb geen stress", vervolgt Max als hij daar naar wordt gevraagd. "Je weet natuurlijk dat iedereen verwacht dat je hier zomaar even gaat winnen, maar dat is niet altijd zo makkelijk. Uiteindelijk kan je toch alleen maar je best doen. Dat is het enige dat je zelf in de hand hebt, dus dat gaan we dit weekend gewoon weer doen."

Verstappen gelooft niet in thuisvoordeel

Dit weekend staan er zo'n 100.000 dolenthousiaste Verstappen-fans in oranje kleding op de tribunes en in de duinen om de Nederlander aan te moedigen. Toch gelooft hij er niet in dat dat hem een voordeel geeft als hij in de auto zit.

"Voor mij maakt het niet zoveel uit of ik 'uit' of 'thuis' ben. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom dat zo moet zijn, want als je dat al roept voordat je begint, dan is het al foute boel!", klinkt hij filosofisch.

"Dat soort dingen, daar geloof ik niet echt in. Als je weet wat je moet doen, over het algemeen maakt het niet uit in welke sport, dan maakt het niet uit waar je bent of wat andere mensen op de tribune zeggen of roepen."

Een nadeel vindt Verstappen het ook niet. "Ik zie er ook niet het nadeel van in. Het enige wat een voordeel is, is dat je veel oranje op de tribunes ziet. Dat is natuurlijk heel mooi om te zien. Je ziet het overal wel, maar hier meer dan normaal", aldus de regerend wereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf