Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geniet van gewaagde strategie Red Bull: "Moest er hard voor werken"

Max Verstappen was zeer blij dat hij Lewis Hamilton in een rechtstreeks gevecht wist te verslaan in Frankrijk. Dit op Paul Ricard, een circuit waarop Mercedes de afgelopen jaren domineerde.

Max Verstappen, Red Bull en Lewis Hamilton schotelden de Formule 1-fans wederom een prachtige race voor. De Nederlander verloor de leiding in de eerste bocht, maar heroverde deze na de eerste serie pitstops. Juist op het moment dat hij uitliep op Hamilton dook hij voor een tweede maal de pits in, om zo de leiding weer af te gaan.

Een tactisch gevecht ontspon zich en pas in de voorlaatste ronde was het Verstappen die zijn rivaal in wist te halen. Had Max genoten van zijn race? "Van het einde wel! Het begin was erg lastig met de wind die steeds veranderde. De ene lap was de balans goed, de volgende ronde gleed je weer alle kanten op."

"Na onze eerste pitstop ging het erg goed op de harde band. Ze (Mercedes, red.) zetten me flink onder druk en we maakte de call om een tweestopper te maken, die zich gelukkig uitbetaalde aan het einde van de race. We moesten er hard voor werken, maar het is een geweldige beloning."

Verstappen moest een gat van zo'n 20 seconden dichtrijden naar Hamilton en ook nog Bottas passeren op zijn weg naar voren. In het begin verdween de voorsprong van Hamilton als sneeuw voor de zon, maar met zo'n tien ronden te gaan leek de opmars wat te stokken. In de laatste vijf ronden sloeg Verstappen toe en in de voorlaatste ronde passeerde hij Hamilton.

"Het was best moeilijk want er waren veel achterblijvers die ik moest passeren. Gelukkig gingen ze allemaal goed aan de kant en kregen we een mooi gevecht."

Winnen op Paul Ricard, een circuit waarop Mercedes altijd domineerde, smaakte extra goed. Verstappen verwacht echter dat het gevecht met Hamilton nog het gehele seizoen aan zal houden. "De hele race waren we met elkaar in gevecht. Ik denk dat het zo de rest van het seizoen zal gaan."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team