Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geniet van intens gevecht met Leclerc: "Hij speelde het slim"

Voor de tweede maal dit seizoen kwam het aan op een direct gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Ditmaal trok de Nederlander aan het langste eind na een prachtig gevecht.

Voor Max Verstappen was er maar een mogelijkheid om zich te revancheren voor zijn uitvalbeurt in Bahrein een week eerder: winnen. Na een wat teleurstellende kwalificatie, vierde, wist de Nederlander zich in de slotfase naar de zege te rijden op het snelle stratencircuit in Djedda. Het publiek was wederom de grote winnaar, want Charles Leclerc en Verstappen maakten er een prachtig en fair gevecht van. Na afloop van de race blikt de Red Bull-coureur enthousiast terug. "Het was een goede race en we streden hard vooraan. We probeerden om toe te slaan in de slotfase. Zij waren erg snel in de bochten en wij op de rechte stukken. De banden sleten hier snel, maar aan het einde hadden we iets meer snelheid." "Ik probeerde om hem te passeren, maar hij speelde het slim in de laatste bocht. Uiteindelijk lukte het, maar daarna bleef hij continu binnen DRS-afstand van me. In de laatste ronde hadden we ook nog de gele vlaggen, waarbij het lastig was om te bepalen hoeveel je moet liften. Het was zwaar, maar ik ben erg blij dat we ons seizoen nu echter onderweg hebben."

Verstappen: "Inhaalacties lastiger te timen dit jaar"

Verstappen moet drie pogingen wagen om definitief af te rekenen met Leclerc, die niet alleen slim reed, maar ook prima wist aan te haken bij de Red Bull. De rechtelijnsnelheid van de RB18 maakte in de slotronden wel het verschil. "Het lijkt erop dat als je echt dicht achter een ander zit, binnen een halve seconde, je nog altijd een goede exit kan hebben. Dat maakt het wat lastiger om in te halen in de laatste bocht ten opzichte van vorig jaar. Het is wat lastiger ten opzichte van vorig jaar om je inhaalactie goed te plannen", legt Verstappen uit.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen