Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geniet van podium met Hamilton en Alonso: "Blij dat ik in het midden zit"

Een podium met elf wereldtitels. Dat zie je niet iedere dag in de Formule 1. In Canada was het weer eens zover met Max Verstappen die geflankeerd werd door Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Verstappen genoot zichtbaar.

Drie keer eerder stonden de drie (ex-)wereldkampioenen samen op het podium na een race in de Formule 1. Voor het eerst na de GP van Qatar in 2021. Toen hadden Max Verstappen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso samen nog negen wereldtitels. Inmiddels mag de Nederlandse Red Bull-coureur zich net als Alonso tweevoudig wereldkampioen noemen. In Australië stonden ze dit jaar ook al samen op het podium, maar werd de race nog gefinisht achter de safety car. In Canada konden de drie matadoren (de enige wereldkampioenen op de grid) wel tot de eindstreep de strijd met elkaar aangaan. Verstappen won, gevolgd door Alonso en zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Gevraagd naar hoe bijzonder het is om tegen de andere wereldkampioenen te strijden reageert Verstappen vol trots. "Tien jaar geleden stond ik nog niet op de grid, maar zag ik deze twee wel al tegen elkaar strijden. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik nu ook in de Formule 1 zit en tegen hen racen is waarschijnlijk het mooiste wat er is", aldus Verstappen. "Als we samen een podium kunnen delen, is dat geweldig. Ik denk natuurlijk dat ze wel van positie met mij willen wisselen. Ik ben blij dat ik in het midden zit", aldus de lachende winnaar van GP van Canada.

Iconische top drie

De laatste wereldtitel van Alonso dateert van 2006, zijn laatste GP-zege uit 2013. Dit seizoen is hij weer helemaal terug aan het front en pakte in acht races, liefst zes podiumplekken. Ook hij geniet van de strijd met Verstappen en Hamilton. "Ik geniet echt van deze gevechten en deze podiumplaatsen. Er is veel respect en veel talent als je het opneemt tegen Max en Lewis. Je weet dat je geen fout mag maken, want daar profiteren zij van en zij maken geen fout. Als je hen wilt verslaan, moet je een tiende na een tiende sneller zijn per ronde om dat gat te dichten", legt de Spaanse Aston Martin-coureur uit. "Het is een heel intens gevecht, heel eerlijk en heel respectvol. Zelfs bij de inhaalmogelijkheden die we hadden met DRS. Toen ik Lewis passeerde, dan weet je dat je kunt vertrouwen op wat hij doet: hij zal hard verdedigen, maar binnen de grenzen. Ik denk dat het hetzelfde is bij de start. Als je vanaf de eerste twee startrijen begint met deze jongens, dan weet je dat er een gevoel van bewustzijn en respect is." Hamilton heeft daar niet veel aan toe te voegen. "Ik ben het met Fernando eens dat het een voorrecht is om het hier op te nemen tegen deze twee die het ongelooflijk goed hebben gedaan in hun carrière. Dit is nogal een iconische top drie. Ik weet niet of er ooit eerder zo'n top drie is geweest. Ik geloof het niet. Hopelijk komen er meer en ik hoop echt dat we op een gegeven moment meer een gelijk speelveld hebben wat betreft de auto's en dan denk ik dat we in de toekomst veel spannendere races zullen hebben."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje