Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen geniet van samenwerking met race-engineer Lambiase

Al sinds zijn eerste seizoen bij Red Bull werkt Max Verstappen samen met de zelfde race-engineer: Gianpiero Lambiase. Die samenwerking verloopt al sinds jaar en dag meer dan prima, erkent Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2016 maakte Max Verstappen de overstap van Toro Rosso naar de Red Bull-hoofdmacht. Daar kwam hij samen te werken met race-engineer Gianpiero Lambiase. Nu, na vier seizoenen, werkt het duo nog steeds als een geoliede machine samen. Volgens Verstappen werpt het partnerschap zijn vruchten af en is de relatie tussen de twee heel goed.

"We zijn allebei erg direct naar elkaar toe, erg eerlijk", zo wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Motorsport.com. "We kunnen daarom ook gewoon eerlijk aan elkaar toegeven als we iets niet goed doen, en dat vind ik fijn."

"Bovendien is hij iemand die niet te veel praat", erkent Verstappen. "Ik hou er niet van als iemand gewoonweg praat om te praten, mij constant meer informatie wil voeden, want voor mij persoonlijk werkt dat totaal niet. Gelukkig is hij precies hetzelfde, dus dat werkt prima zo."

Het duo werkt logischerwijs nauw samen bij het afstellen van de auto, waardoor ze gedurende de raceweekenden vaak op elkaars lippen zitten. De twee kennen elkaar inmiddels dan ook door en door, zo vertelt de Nederlander.

"Door de jaren heen leer je elkaar steeds beter kennen, omdat je veel tijd met elkaar doorbrengt. We weten van elkaar dat we korte, maar bondige communicatie het fijnst vinden. Soms denk ik zelfs dat Gianpiero al weet wat ik wil gaan zeggen", aldus Verstappen.

In 2020 gaat het duo het vijfde seizoen in als partners in crime. Vanaf aankomend seizoen moet Verstappen het echter wel doen zonder zijn personal trainer, waarmee hij de vorige seizoenen ook al veel tijd doorbracht.

1 reactie

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"