Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geniet van samenwerking met race-engineer Lambiase

Al sinds zijn eerste seizoen bij Red Bull werkt Max Verstappen samen met de zelfde race-engineer: Gianpiero Lambiase. Die samenwerking verloopt al sinds jaar en dag meer dan prima, erkent Verstappen.

Verstappen Gianpiero Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2016 maakte Max Verstappen de overstap van Toro Rosso naar de Red Bull-hoofdmacht. Daar kwam hij samen te werken met race-engineer Gianpiero Lambiase. Nu, na vier seizoenen, werkt het duo nog steeds als een geoliede machine samen. Volgens Verstappen werpt het partnerschap zijn vruchten af en is de relatie tussen de twee heel goed.

"We zijn allebei erg direct naar elkaar toe, erg eerlijk", zo wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Motorsport.com. "We kunnen daarom ook gewoon eerlijk aan elkaar toegeven als we iets niet goed doen, en dat vind ik fijn."

"Bovendien is hij iemand die niet te veel praat", erkent Verstappen. "Ik hou er niet van als iemand gewoonweg praat om te praten, mij constant meer informatie wil voeden, want voor mij persoonlijk werkt dat totaal niet. Gelukkig is hij precies hetzelfde, dus dat werkt prima zo."

Het duo werkt logischerwijs nauw samen bij het afstellen van de auto, waardoor ze gedurende de raceweekenden vaak op elkaars lippen zitten. De twee kennen elkaar inmiddels dan ook door en door, zo vertelt de Nederlander.

"Door de jaren heen leer je elkaar steeds beter kennen, omdat je veel tijd met elkaar doorbrengt. We weten van elkaar dat we korte, maar bondige communicatie het fijnst vinden. Soms denk ik zelfs dat Gianpiero al weet wat ik wil gaan zeggen", aldus Verstappen.

In 2020 gaat het duo het vijfde seizoen in als partners in crime. Vanaf aankomend seizoen moet Verstappen het echter wel doen zonder zijn personal trainer, waarmee hij de vorige seizoenen ook al veel tijd doorbracht.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen