Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geniet van zijn positie in het WK: 'Niet fijn als er op je gejaagd wordt'

Charles Leclerc en Max Verstappen, de nummers één en twee in de coureursstand van 2022, zijn zeer content met hun posities in het wereldkampioenschap Formule 1. Verstappen geeft de voorkeur aan het jagen, vooral na de ontknoping van vorig seizoen.

Verstappen Leclerc angry boos
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Charles Leclerc is na de eerste vijf rondes van het Formule 1-seizoen nog altijd de leider in het wereldkampioenschap. Het gat tussen de WK-leider en regerend wereldkampioen Max Verstappen is echter teruggebracht naar slechts negentien punten. Verstappen is aan het jagen, en daar geniet hij van.

Leclerc vindt het logischerwijs prima om bovenaan het kampioenschap te staan, maar moet toegeven dat hij liever een razendsnelle Ferrari-bolide ziet voor de rest van het seizoen. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt hij uit hoe hij naar de positie als 'gejaagde' kijkt: "Dit is de enige positie waarin wij ons verkeerden sinds de start van het seizoen."

"Dat betekent dus dat er nu op ons gejaagd wordt. Ik vind deze positie prima, want dat betekent dat je goed bezig bent. Het is echter ook zo dat in de afgelopen twee races het gat langzaam is gekrompen. Uiteindelijk maakt het niet uit in welke positie je staat, ik wil gewoon de meest competitieve coureur zijn, en op dit moment is dat Red Bull die de overhand heeft in de races."

Verstappen wil geen herhaling van gevecht met Hamilton

Verstappen vindt het eveneens prima om op de tweede plaats te staan. De regerend wereldkampioen is de laatste races dominant en dicht het gat met Leclerc langzaam maar zeker. "Ik geniet van de positie waarin ik mij nu verkeer, wetende dat de auto snel is", beredeneert de Limburger.

Hij hoopt niet dat het Formule 1-seizoen zo loopt als in 2021, waar Red Bull vooral in de laatste paar races minder sterk was dan Mercedes en Lewis Hamilton. "Aan het einde van vorig jaar, bijvoorbeeld, was ik degene waarop werd gejaagd. Dat is geen fijne positie, want ik wist dat we de snelheid niet meer hadden en het erg lastig ging worden op het eind. Het ligt er dus maar net aan hoe competitief je bent", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez