Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen genoot met volle teugen van kwalificatie Imola: "Sta nog steeds te stuiteren!"

De start van het weekend was niet makkelijk, maar Max Verstappen pakte tóch weer poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Nederlander is door het dolle heen.

Verstappen Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het leek er vrijdag nog niet op dat Max Verstappen poleposition kon pakken voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar de wereldkampioen kreeg het toch weer voor elkaar. De RB20 presteerde veel beter in de kwalificatie, waardoor Verstappen de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris kon verslaan. De Nederlander is zeer blij na afloop.

"Het was een zeer lastig weekend tot dusver", vertelt Verstappen. "Zelfs in de derde vrije training ging het nog niet naar wens, maar ik ben ongelofelijk blij om op pole te staan. Ik had het niet verwacht, maar we hebben wat aanpassingen doorgevoerd voor de kwalificatie en die leken het iets beter te maken. Ik kon wat harder pushen en dit circuit is ongelofelijk in een kwalificatieronde. Je rijdt op de limiet, dichtbij het grind en ik raakte het grind zelfs in de laatste ronde."

Verstappen geeft toe dat hij nog vol adrenaline zit en reageert ook op het feit dat hij een iconisch record van Ayrton Senna evenaarde. Het was zijn achtste pole op rij, een unieke prestatie. "Ik sta nog steeds te stuiteren! De adrenaline ligt zeer hoog. Het is een goede start van het jaar geweest en het is speciaal om het record te evenaren. Het is dertig jaar geleden dat Ayrton op dit circuit overleed, dus ik ben zeer tevreden dat ik hier pole pak en het een mooie herinnering aan hem is. Ayrton was een ongelofelijke coureur, vooral in de kwalificatie. Het is een geweldige dag voor mij en het team. Ik ben erg blij." 

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training