Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geprezen: "Furieus op zaterdag, sereen op zondag in Monaco"

Stond het hoofd van Max Verstappen op de zaterdag van de Grand Prix Monaco nog op standje onweer, op zondag liet hij een stralende lach zien na zijn overwinning. Volgens Martin Brundle toont het de veerkracht en volwassenheid van de Red Bull-coureur.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Martin Brundle was na de Grand Prix van Monaco diep onder de indruk van het optreden van Max Verstappen. Hij zag Max Verstappen 'the long game' spelen, iets waarvan Lewis Hamilton riep dat hij dat meer zou doen dan de Red Bull-coureur. Brundle looft die volwassen houding van Verstappen. Hij merkte tevens op dat Verstappen niks aan het toeval overliet.

"Max parkeerde zijn auto bijvoorbeeld zo ver mogelijk naar voren op de grid, tot de grens van wat is toegestaan. Waarom zouden ze dat allemaal niet doen? Het maakte nu dat hij agressief naar rechts kon sturen om te verdedigen tegen Valtteri Bottas om zo de leiding veilig te stellen die hij tot het einde van de race vasthield. Met uitzondering van de ronden waarin Sergio Perez de leiding na zijn pitstop van hem overnam."

Wat volgde was volgens Brundle een 'volwassen' en goed doordachte race: "Hij is nu 'the real deal' in de zin dat hij enkel nog risico's neemt als die risico's lonen. In alle andere gevallen schat hij zijn kansen meer weloverwogen in. Hij was furieus nadat de crash van Leclerc hem de kans op de poleposition ontnam, maar een dag later, op zondag, was hij volledig sereen."

"Niks geen 'alles of niets' voor de Max Verstappen die we in Monaco zagen. En juist dat maakt hem tot een geduchte kandidaat voor de wereldtitel", zo besluit Brundle in zijn column voor Sky Sports.

Ook interessant:

De Grand Prix van Monaco stond niet bol spanning, maar er vielen genoeg mensen in positieve of juist negatieve zin op. En dat is al-tijd voer voor uitgebreid napraten in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur