Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen gewaarschuwd voor Hamilton na desastreus seizoenseinde

Voormalig Formule 1-coureur Riccardo Patrese verwacht veel van Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2022. De twee kunnen zomaar opnieuw verwikkeld raken in de strijd om de wereldtitel. Van Red Bull-teamgenoot Sergio Perez verwacht hij wat minder.

Volgens Riccardo Patrese zijn de kansen op de Formule 1-titel van 2022 fifty fifty voor Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Italiaan denkt dat de twee het weer tegen elkaar kunnen opnemen komend seizoen, vooral nu Verstappen meer volwassen en kalmer is. In gesprek met La Gazzetta Dello Sport wordt hem gevraagd of de Nederlander titelfavoriet is. "Ja, maar samen met Hamilton, beide 50 procent. De afgelopen jaren heeft Verstappen zich flink verbeterd en de laatste twee seizoenen heeft hij veel klinkende resultaten behaald. Dit komt doordat hij snel volwassen is geworden. De fouten die hij drie jaar geleden maakte, maakt hij tegenwoordig niet meer." Patrese twijfelt er niet aan dat Verstappen zijn titel kan verdedigen. "Hij is een coureur geworden die de resultaten over de streep weet te trekken. Gezien het feit dat hij de wereldtitel heeft gewonnen, kan hij nu met meer kalmte racen." Toch waarschuwt de voormalig F1-coureur voor de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik verwacht echter een nog meer gemotiveerde Hamilton door hoe vorig seizoen is geëindigd."

Weinig verwachtingen van Perez

De hoge verwachtingen van Patrese gelden niet voor iedereen. Zo verwacht hij weinig van Sergio Perez, ook al zou hij beschikken over een kampioenschapswaardige bolide. "Perez? Die heeft geen indruk op mij gemaakt", zegt hij. "Hij is in ieder geval zeker niet in staat om Hamilton te verslaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"