Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen gewaarschuwd voor Russell: "Hij kan hem aan, zeker weten"

George Russell zetelt in 2022 voor het eerst full time in een topteam. Zijn voormalig Williams-teambaas Jost Capito heeft een hoge pet van hem op en verwacht dat hij het gevecht aan kan gaan met de huidige wereldkampioen in de Formule 1, Max Verstappen.

Russell Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Drie jaar lang reed George Russell voor Williams, terwijl al die tijd duidelijk was dat hij goed genoeg was voor een beter zitje dan dat. In 2022 maakt hij dan eindelijk de langverwachte promotie naar Mercedes, alwaar hij het Max Verstappen in de Red Bull lastig moet kunnen maken, zo verwacht Williams-teambaas Jost Capito. Dat de twee coureurs totaal verschillend van karakter zijn, maakt volgens Capito daarbij niks uit.

"Russell heeft een compleet ander karakter", zo vertelt hij in gesprek met het Duitse RTL. "Maar hij hoeft niet op Verstappen te lijken. Je hoeft niet over hetzelfde karakter te beschikken om hard te gaan. Ik denk dat hij het gevecht met Verstappen aan kan gaan", aldus Capito, die zijn vermoeden extra dik onderstreept: "Ik ben daar zeker van."

Wat Russell kan helpen bij Mercedes is volgens Capito het feit dat hij moeilijk van zijn stuk te brengen is: "Hij is mentaal sterk en is niet snel ergens van onder de indruk. Dat was al zo toen hij aan het begin van zijn carrière nog niet zo goed was als nu. Hij ontwikkelt zich en groeit mee met alle nieuwe uitdagingen die hem voor de voeten worden geworpen, zonder te buigen of te breken."

Ook Hamilton is gewaarschuwd

Bovendien stapt hij geen compleet nieuwe omgeving binnen. Als Mercedes-protegé draait hij al jaren op de achtergrond bij Mercedes mee en natuurlijk verving hij Lewis Hamilton in 2020 tijdens de Grand Prix van Sakhir.

"Het is dus niet echt een nieuw team voor hem. Hij is tevens sterk in de simulator en gebruikt die tool goed om zichzelf te ontwikkelen. Als hij in de nieuwe auto stapt, zal deze niet nieuw aanvoelen, hij heeft er dan immers al duizenden kilometers mee gereden in de simulator."

"De eerste keer in de auto zal hij het meteen geweldig doen", zo voorspelt Capito dan ook. "Dat gaat een uitdaging worden voor Hamilton. Het wordt spannend om dat teaminterne gevecht te gaan volgen."

Ook interessant:

Formule 1-weekend gaat volledig op de schop, dit zijn de grootste veranderingen!

Niet alleen de auto's zullen komende seizoen anders zijn, ook de weekendschema's van de Grands Prix worden aangepast. Wat er allemaal aangepast wordt zie je in de video hieronder.

48 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels