Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen glundert na dominante sprintpole: "Geen idee waarom het gat nu zo groot is!"

Max Verstappen heeft voor de tweede keer in 24 uur tijd de pole gepakt. Dit keer voor de sprintrace, waarbij zijn voorsprong op de rest aanzienlijk was. Hij blikt terug op de Sprint shootout.

Max Verstappen pakte met een halve seconde de pole voor de sprintrace op zaterdagmiddag. Daar waar Ferrari op vrijdag nog op zijn hielen zat, zo wisten ze op zaterdag geen vuist te maken tegen de Red Bull van Verstappen. De Nederlander is na afloop in zijn nopjes met het resultaat. "Het ging goed. De baan werd droger, dus elke ronde werden we sneller. Je moest op het juiste moment op de baan zijn. We hadden niet veel ronden in elk segment van de kwalificatie, maar we deden het volgens mij goed. De auto voelde goed, de balans was goed, dus ik ben heel blij met de eerste plek."

Groot verschil

En waarom was het gat nu een halve seconde naar de concurrentie? Max weet het niet zeker. "Ik weet niet waarom het wat anders is vandaag dan gisteren. De baan was natuurlijk niet helemaal droog, maar de auto was snel, dat is het belangrijkste. We gaan zien hoe we het doen tijdens de stint in de sprintrace." Ook in de Sprint Shootout was het weer zo ver: de ene na de andere track limit werd uitgedeeld. Wordt het een probleem in de race. "De track limits zijn lastig. In de kwalificatie probeer je de limiet op te zoeken, dus dan is het wat lastiger, maar ook in de race zal het voor alle coureurs lastig zijn om te managen", aldus Max.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"