Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen glundert na oorwassing voor de concurrentie: "Het was perfect"

Met speels gemak won Max Verstappen de GP van Oostenrijk, onder toeziend oog van tienduizenden Nederlandse Formule 1-fans die naar de Red Bull Ring waren afgereisd. Na afloop van de race was de wereldkampioen zeer blij met het resultaat.

Aan het einde van de Oostenrijkse Grand Prix was de voorsprong van Max Verstappen op Charles Leclerc slechts enkele seconden, maar dat kwam doordat de Nederlander in het slot nog een extra pitstop maakte om zo op verse banden het extra WK-punt voor de snelste ronde te pakken. Daarvoor was zijn voorsprong 24 seconden en kwam zijn zege eigenlijk op geen enkel moment in gevaar. Misschien alleen in de eerste ronde, toen Leclerc de druk opvoerde. Hoe dan ook, Verstappen staat direct na de race nog na te genieten. "Het belangrijkste was de eerste ronde, om vooraan te blijven, zodat we daarna onze eigen race konden rijden. We kozen ervoor om niet te stoppen tijdens de virtuele safety car en onze normale strategie uit te voeren. Dat werkte heel goed, want de banden gingen hier niet heel lang mee. Onze stints waren perfect. Een geweldige dag, ik heb er van genoten. Verstappen maakte geen pitstop aan het begin van de race toen de VSC op de baan kwam, terwijl veel van zijn concurrenten dat wel deden. Toch was het de goede keuze, weet Max. "Ik zag in de ronden voor de virtuele safety car al dat ik best een gat had geslagen, dus ik wist dat ik ze uiteindelijk terug zou kunnen pakken. Ons eigen plan volgen was op dat moment de beste aanpak."

Denkt Max al aan de titel?

Na een negental races gaat Verstappen ruim aan de leiding in het kampioenschap. Denkt hij stiekem al aan die derde titel? "Ik hou er niet van om daar nu al aan te denken. Ik geniet gewoon van het moment, van het racen in deze auto en van het werken mijn team." "Het hele weekend hebben we het goed gedaan. Een sprintweekend is altijd heel, heel hectisch en er kan veel mis gaan. Gelukkig ging er voor ons juist heel veel goed. Ik ben dan ook heel blij met dit weekend en nu verleggen we de focus naar Groot-Brittannië." Hij eindigt met een dankwoord voor alle steun die hij in Oostenrijk krijgt van de meegereisde fans. "Het is geweldig, die steun die we hier altijd krijgen. Om het oranje op de tribunes te zien en die rookbommen aan het einde te zien; een geweldige atmosfeer."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"